George Maior, acreditat de Președintele Statelor Unite

0
481

Noul ambasador în Statele Unite ale Americii, George Maior, și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui american Barack Obama, transmite Ambasada României în Statele Unite.

Noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, și-a prezentat joi, 17 septembrie 2015, scrisorile de acreditare preşedintelui Barack Obama, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Albă.

Cu această ocazie, noul ambasador român a menționat importanța Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii pentru relațiile dintre cele două țări și relevanţa sa în planul stabilității și securității regionale.

„Parteneriatul Strategic este un pilon de bază pentru politica externă și de securitate a României. Sprijinul SUA a ajutat România pe drumul democratizării, al respectării drepturilor omului și statului de drept, făcând din țara noastră un model pentru țările din regiune”, a declarat George Maior.

El a subliniat că România reprezintă o insulă de stabilitate pentru flancul estic al Alianței Nord Atlantice, relateză Digi24.

Printre prioritățile mandatului său se numără dezvoltarea cooperării în domeniul securității, întărirea dimensiunii economice și a schimburilor comerciale, încurajarea investiţiilor şi a transferului de tehnologie, consolidarea securităţii energetice şi intensificarea cooperării în domeniul educației și inovației.

„România are un angajament ferm pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investițiilor americane și creșterea schimburilor comerciale”, a apreciat George Maior.

„Cu ocazia ceremoniei, ambasadorul George Cristian Maior i-a vorbit președintelui Barack Obama despre simpatia pe care o au românii față de Statele Unite, context care poate contribui substanţial la adâncirea relaţiilor de parteneriat dintre cele două ţări”, transmite Ambasada România în SUA.

La ceremonia de la Casa Albă, George Maior a fost însoțit de soția sa și cei doi copii.