Geoană îi cere lui Grindeanu să demisioneze: A intrat într-o aventură fără viitor

0
142

Sorin Grindeanu trebuie să renunțe la aventura fără viitor în care a fost încurajat să intre și să demisioneze, scrie pe facebook fostul președinte al PSD, Mircea Geoană.

El mai afirmă: Moțiunea de cenzură poate fi și trebuie evitată, cât încă nu este prea târziu! Ca fost Președinte al acestui mare partid, simt că este cazul să îi indemn pe cei care astăzi sunt personajele principale în această criză politică la înțelepciune și dialog. Stabilitatea politică trebuie găsită în interiorul PSD, nu în afara lui

Geoană era dat de surse politice ministru de externe în cabinetul Grindeanu 2.

După toate indiciile, moțiunea de cenzură de miercuri va trece. Însă costurile politice și de reputație pentru partid și pentru guvernare vor fi exorbitante. Problemele de reputație vor costa PSD-ul acum și la alegerile atât de importante care vor veni în 2019 și în 2020. Pentru că nimeni nu va ierta un partid care are la dispoziție TOATE ingredientele pentru o guvernare de succes și ratează acest lucru.PSD nu a fost lipsit de tensiuni între liderii săi de-a lungul timpului. Vă vorbesc din experiență. Însă, excluderile și războaiele fratricide nu conduc nicăieri. Ele lasă urme, șubrezesc încrederea, solidaritatea și capacitatatea de mobilizare în momente critice, spune Geoană.

PSD are datoria să numească un nou prim ministru PSD și cea mai competitivă garnitură guvenamentală, precizează fostul președinte PSD care însă face apel la o înțelegere cu Grindeanu.

Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu sunt doi lideri maturi, care pot depăși fierbințeala și patima unui moment incendiar. Încă nu este prea târziu ca focul care mistuie partidul de guvernământ și ultimul mare partid de Stânga din această parte a Europei să fie stins. Există loc în PSD pentru toți liderii săi. Sorin Grindeanu trebuie să renunțe la aventura fără viitor în care a fost încurajat să intre și să demisioneze. Locul său este în conducerea PSD și într-un nou guvern PSD-ALDE, și nu în afară. Liviu Dragnea dă, în aceste zile, adevăratul său test de maturitate politică. Un lider de mare partid trebuie să lase de la sine pentru ca binele general să triumfe și să înțeleagă că într-un partid democratic pot co-exista mai mulți lideri, opinii sau curente de gândire. Indiferent de orice alt considerent, el este liderul care a condus partidul la cel mai mare scor din istoria PDSR-PSD. Cu meritele pentru această victorie zdrobitoare vine și o responsabilitate pe măsură, mai spune el.