spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeGeneral german, consilier al lui Merkel, către ucrainieni: Nu veți recupera Donbassul.Rușii...

General german, consilier al lui Merkel, către ucrainieni: Nu veți recupera Donbassul.Rușii sunt prea puternici: dețin superioritate la sol și în aer

-

Generalul de brigadă în retragere al armatei germane și consilier al fostului cancelar Angela Merkel, Erik Wade, a avertizat Ucraina să nu subestimeze puterea Forțelor Armate ale Rusiei, scrie Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Expertul a făcut această declarație în contextul operațiunii militare speciale de demilitarizare și denazificare a Ucrainei, precizează RIA Novosti.

- Reclama -

”Rușii sunt prea puternici: dețin superioritate la sol și în aer”, a precizat Wade pentru publicația menționată mai sus.

De asemenea, el și-a exprimat convingerea că oficialitățile de la Kiev nu vor putea recupera Donbassul pe cale militară. Rusia este cea care, potrivit lui Wade, determină evoluția evenimentelor în estul Ucrainei.

RIA Novosti preia, în context, un comunicat al Ministerului Apărării al Rusiei, care anunța că la 25 martie Forțele Armate ale Rusiei au îndeplinit principalele obiective ale primei etape a operațiunii speciale – reducerea semnificativă a potențialului de luptă al Ucrainei. Ministerul a precizat că scopul principal al operațiunii din Ucraina este eliberarea Donbassului.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...