spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeGeneral francez, fost șef al misiunii ONU, susține implicarea americană în atacul...

General francez, fost șef al misiunii ONU, susține implicarea americană în atacul Nord Stream

-

Absența oricăror concluzii din trei investigații occidentale cu privire la explozii la conductele Nord Stream poate evidenția suprimarea deliberată a constatărilor acestora, a declarat generalul Dominique Trinquand, fostul șef al misiunii militare franceze sub ONU, la emisiunea canalului TV LCI.

„Nu avem informații complete în mână. Sunt impresionat că există investigații germane, suedeze și daneze, cu multe date deja adunate în cadrul lor. Cu toate acestea, nu există concluzii. Dacă nu sunt prezente, atunci probabil că există concluzii pe care nu vor să le facă publice”, a spus Trinquand.

„Ar trebui pusă întrebarea, cine a beneficiat de pe urma acestei infracțiuni? Faptul că gazoductul aparține unei companii rusești arată a priori că Rusia nu ar beneficia de pe urma exploziei”, a spus generalul. El a menționat că „a avut o investigație de înaltă calitate și detaliată” a jurnalistului american Seymour Hersh, care a dat vina pe SUA pentru organizarea acestor explozii și a spus că versiunea sa este demnă de încredere.

„Cred că versiunea prezentată este absolut demnă de încredere”, a remarcat Trinquand. „Acest lucru nu este doar de încredere, ci și verificat – toată lumea poate face acest lucru în prezent”, a informat generalul, subliniind oportunitatea de a urmări aeronavele și navele marine.

Dacă Rusia ar fi fost implicată în asta, Germania, Danemarca și Suedia ar descoperi cu siguranță acest lucru în timpul investigațiilor lor, a spus expertul. „Ar fi găsit dovezi că rușii au făcut-o. În timp ce nu pot dovedi, este nevoie să caute într-o altă direcție”, a adăugat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img