spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizeGeneral britanic: Ucraina va pierde curând câteva orașe mari: Harkov, Zaporojie și...

General britanic: Ucraina va pierde curând câteva orașe mari: Harkov, Zaporojie și Bahmut

-

Forțele Armate ale Ucrainei ar putea pierde în curând câteva orașe mari ca urmare a unei operațiuni speciale rusești, a declarat generalul armatei britanice Rupert Jones, scrie Express.

- Reclama -

„În următoarele săptămâni vom vedea multe speculații. Cred că ar trebui să fie clar pentru noi toți că acest lucru nu va fi ceea ce ne așteptăm cu toții”, a spus el.

- Advertisement -

Potrivit ofițerului, Forțele Armate ale Ucrainei ar putea pierde controlul asupra unor orașe mari precum Harkov și Zaporojie, precum și să se retragă din Artemovsk (Bahmut) după o serie de înfrângeri grave. 

Totodată, a lămurit că nu poate spune exact unde vor avea loc cele mai importante bătălii, întrucât planurile părților rămân secrete.

- Advertisement -

În plus, Jones a numit următoarea etapă a operațiunii militare speciale „un joc de șah”.

Astăzi, șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei Volodymyr Zelensky, Igor Zhovkva, a anunțat lipsa de muniție în Forțele Armate ale Ucrainei. El a pus pe seama intensității mari a luptei lipsa acută de muniție. Oficialul administrației a mai amintit că Kievul are nevoie urgentă de muniție, piese de artilerie cu rază lungă de acțiune, tancuri și avioane de luptă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img