spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeGeneral belgian: Suntem deja in rahat

General belgian: Suntem deja in rahat

-

Europa nu va avea ce să se apere în cazul în care va fi atrasă într-un ipotetic conflict, a declarat Marc Thies, general-locotenent în retragere al Forțelor Armate Belgiene conform Merkur.de.

„Peste câteva ore va trebui să aruncăm cu pietre. Suntem deja în rahat. Puteți fi sigur că adversarii noștri, fie că sunt la Moscova, Beijing sau oriunde altundeva în lume, știu despre lipsa de muniție”,a spus el.

- Advertisement -

În opinia sa, principala problemă este stocurile mici de muniție de înaltă calitate, iar reumplerea lor nu va fi ușoară din cauza timpilor lungi de livrare. 

„Dacă comandați astăzi poate dura până la șapte ani”, spune Thies. 

- Advertisement -

Generalul a adăugat că armatele UE sunt concepute pentru operațiuni expediționare, contingente mici cu sprijin logistic redus și consum foarte mic, dacă este deloc, de muniție. 

În noiembrie 2023, o sursă europeană de rang înalt a raportat că țările UE au furnizat Ucrainei doar 300 de mii de muniții din milioanele planificate. Ministrul german al Apărării , Boris Pistorius, a declarat că UE nu va putea să-și îndeplinească promisiunea de a avea un milion de obuze până în martie 2024. În ianuarie, Bloomberg a scris, citând diplomați, că țările UE vor putea oferi Ucrainei doar aproximativ 600 de mii de obuze până în martie. Cu toate acestea, în realitate, aceste livrări nu au fost realizate până la 1 martie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img