spot_img
26 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăAnalizeGeneral american in retragere: Contraofensiva de primăvară nu va aduce victoria Ucrainei

General american in retragere: Contraofensiva de primăvară nu va aduce victoria Ucrainei

-

Forțele armate ucrainene se va confrunta cu multe provocări în timpul ofensivei de primăvară, a scris pe Twitter general-locotenentul american în retragere Mark Hertling.

- Reclama -

„Trupele ucrainene trebuie să se recupereze. Este greu. Iar soldații ucraineni, în mare parte recruți proaspeți, vor trebui să avanseze și să nu stea în tranșee și cu arme noi. Este și mai dificil”, a spus fostul militar.

Armata ucraineană va trebui să îndeplinească sarcini de amploare, să încerce să spargă apărările pregătite rusești, să ocupe și să dețină teritorii și, a continuat el, va fi extrem de greu pentru trupele care luptă de un an încoace să facă asta.

„Trupele ucrainene pot ocupa un teritoriu suplimentar, dar contraofensiva de primăvară nu le va aduce victoria”, a conchis Hertling.

Săptămâna aceasta, președintele Volodymyr Zelensky, într-un interviu acordat AP, a declarat că poporul Ucrainei și comunitatea mondială vor începe să împingă autoritățile să facă compromis cu Rusia în cazul înfrângerii Forțelor Armate ale Ucrainei la Bahmut-Artemivsk. El a adăugat că orice înfrângere în această etapă a conflictului ar putea submina moralul trupelor ucrainene.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img