spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeGazprom: Putem oricând rezilia contractul cu Moldova

Gazprom: Putem oricând rezilia contractul cu Moldova

-

Potrivit declarației Gazprom de sâmbătă, compania a confirmat volumele livrărilor de gaze către Moldova în octombrie la 5,7 milioane de metri cubi pe zi, dar a subliniat că poate rezilia contractul oricând, deoarece nu a existat un acord privind stingerea datoriilor Republicii Moldova.

- Reclama -

„Gazprom a confirmat livrări de gaze către Moldova în octombrie 2022 în volum de 5,7 mln metri cubi zilnic. Volumul este determinat de o respingere unilaterală a părții ucrainene de a primi gaz rusesc la stația de contorizare a gazelor Sokhranovka. De asemenea, menționăm că Republica Moldova partea încalcă în mod regulat prevederile contractului în ceea ce privește termenele de plată pentru gazul livrat”, se arată în comunicat.

Acestea fiind spuse, din cauza eșecului Moldovei, nu a fost încă încheiat un acord privind stingerea datoriilor acumulate de-a lungul anilor. „Din acest motiv, Gazprom are dreptul să rezilieze actualul acord în orice moment”, a subliniat compania.

Anterior, CEO-ul Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat că livrările de gaze rusești au continuat, în ciuda faptului că Chișinăul nu a respectat acordurile privind semnarea contractului de decontare a plăților.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img