spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeGazele din noile zăcăminte turcești care se explorează începând din 2020 în...

Gazele din noile zăcăminte turcești care se explorează începând din 2020 în Marea Neagră vor ajunge la populație în martie

-

Gazele din noile zăcăminte care se explorează începând din 2020 în apele adânci ale Mării Negre vor ajunge în gospodăriile populaţiei la finele lunii martie, a anunţat, marţi, ministrul turc al Energiei, Fatih Donmez, citat de agenţia EFE conform Agerpres.

- Reclama -

„Infrastructura pentru a aduce gazele pe uscat este gata în procent de 85%. În prima fază se vor transfera 10 milioane metri cubi pe zi; în a doua 40 milioane mc. La finele lunii martie vom începe să introducem primele gaze în sistem”, a spus oficialul turc într-o conferinţă de presă.

Donmez a reamintit că, în urma descoperirii unui nou zăcământ, anunţată luni de preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, rezervele estimate din Marea Neagră se ridică la circa 710 miliarde mc.

„Până acum am deschis zece puţuri pe fundul mării şi vom deschide alte 30 până la finalizarea acestor lucrări, în 2026”, a explicat ministrul.

Din 2007, Turcia, care consumă circa 60 miliarde mc de gaze pe an, exploatează zăcăminte de gaze în apropierea coastelor Mării Negre, dar este vorba despre cantităţi mici, care nu reuşesc să reducă substanţial dependenţa de importurile din Rusia, Azerbaidjan şi Iran, mai scrie EFE.

În 2020, însă, a fost anunţată descoperirea unui enorm zăcământ de gaze în apele adânci, la circa 170 kilometri de coastele sale, în Marea Neagră, şi de atunci Turcia pregăteşte exploatarea comercială a acestor resurse

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img