Gazele din Marea Neagră date pe mâna unui personaj controversat

0
188

Cabinetul Orban continuă seria numirilor controversate. Iulian Offenberg este noua vedetă a guvernării de dreapta care se pregătește să ocupe un post important.Din surse apropiate Cabinetului Orban, Iulian Offenberg , proaspăt demisionar de la Agenția Națională a Resurselor Minerale (ANRM, subordonată Ministeruui Economiei), este la un pas să ajungă să gestioneze mult așteptata exploatare a celor 200 de miliarde de metri cubi de gaze din Marea Neagră. Actualul vicepreședinte, Vasile Gușatu, fost chestor de poliție și membru ALDE, este nevoit să se retragă din motive de sănătate, spun sursele, scrie Evenimentul Zilei.

Iulian Offenberg a fost mereu în vizorul presei hunedorene care a scris pe larg de apropierile lui politice – consilier al fostului senator de Hunedoara, Haralambie Vochițoiu (fost PSD, fost PPDD, fost UNPR), iar în 2015, consilier al ministrului de atunci al Energiei, Andrei Gerea. În 2014, și soția lui Offenberg intra în jocul politic, devenind vicepreședinte al UNPR Petroșani, după cum relata Gazeta de Dimineață.

Tot presa hunedoreană a documentat de-a lungul vremii dezastrul de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH). Directorii care s-au succedat, alături de reprezentanții statului și de specialiștii din minister au contribuit major la îngroparea economică a CEH. Iulian Bebe Offenberg, cum mai este cunoscut, a făcut și el parte din Consiliul de Administrație al CEH până la momentul în care compania a intrat în insolvență, mai scrie sursa citată.