spot_img
5 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeGazele americane se încurcă în infrastructură

Gazele americane se încurcă în infrastructură

-

Creşterea producţiei de gaze naturale a Statelor Unite încetineşte, într-un moment în care multe ţări caută noi furnizori pentru a-şi reduce dependenţa de Rusia, în urma invadării Ucrainei, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

SUA sunt deja cel mai mare producător global de gaze naturale. Dar cele două mari centre de producţie – regiunea Apalaşi şi vestul Texasului – se confruntă cu o încetinire a creşterii, companiile dând vina pe lipsa infrastructurii adecvate de conducte, chiar dacă preţurile au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie, preţurile gazelor în SUA au urcat cu aproximativ 50%, în condiţiile în care statele din Europa au cerut SUA, al doilea mare exportator global, să trimită o cantitate mai mare de gaze naturale lichefiate (GNL), pentru a-şi reduce dependenţa de Rusia.

În regiunea Apalaşi, care anul trecut a furnizat aproximativ 37% din gazele SUA, este din ce ce mai dificil pentru companiile energetice să construiască noi conducte pentru transportul gazelor. Analiştii avertizează că producţia de gaze în vestul Texasului ar putea încetini semnificativ în 2023 dacă nu vor fi construite rapid conducte.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img