spot_img
20.7 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăDezvaluiriGașca 3 vipere a lui Costel de la Mediu și nevasta controversatului...

Gașca 3 vipere a lui Costel de la Mediu și nevasta controversatului șef liberal de la Neamț

-

Un nou succes al Organizației Județene a Partidului Național Liberal – Filiala Iași. Sub înțeleapta conducere a președintelui Costel Alexe, ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, încă patru cadre de nădejde din preajma sa au fost angajate în instituția de la București, cu scopul propășirii țării. Plus un proaspăt pensionar din Serviciul Român de Informații Iași. Cel mai probabil, pentru a combate dezinformarea rusească imperialistă care l-a acuzat pe Alexe că taie păduri, dezvăluie Reporter Iași.

- Reclama -

DEZVĂLUIRILE REPORTER IS:

Din 30 iunie, consilier în Minister a devenit o mai veche cunoștință a ministrului Alexe. Este vorba de ieșeanca Oana Ștefania Strâmbu (33 de ani). Presa locală din Iași a scris, în 2015, despre o afacere din bani publici, extrem de dubioasă, pe relația Alexe-Strâmbu.   

Asociația Help People and Nature, o asociație înființată în 2011 de Alexe și soția sa, prinsese un proiect din fonduri europene în valoare de 1,65 milioane lei (circa 350.000 de euro). Obiectul era protejarea habitatului dintr-o arie protejată de lângă Iași, cap de afiș fiind o specie de vipere. 1 milion din suma de mai sus au fost pentru achiziții, cea mai mare parte ajungând, prin atribuire directă, la colegi de partid ai lui Alexe.

Cel mai mare tun, însă, a fost dat printr-o firmă deținută de Strâmbu. O firmă nou înființată de aceasta a primit 246.000 de lei pentru furnizarea de materiale de informare. Un calcul al publicației care a făcut dezvăluirea estima că acestea au avut un cost total de circa 65.000 de lei, în timp ce suma plătită de asociaţie către Strâmbu a fost de 246.000 de lei. La finalul proiectului, reprezentanții asociației au recunoscut că au depistat doar trei vipere.

Strâmbu a fost membru al Asociaţiei Tinerilor Ieşeni, la care acelaşi Alexe a fost membru fondator şi preşedinte.

În declarația de avere, femeia a menționat suma de 24.000 de lei încasată în  calitate de angajată a unui cabinet parlamentar, fără a menționa numele acestuia.

A dat, dar a și luat

În 2019, consilierul județean PNL Iași Marius Dănuț Minea a făcut înconjurul presei românești după ce, cu o avere de doi lei, a împrumutat PNL cu 1,14 milioane lei pentru cheltuielile de la alegerile europarlamentare. REPORTER DE IAȘI a dezvăluit ulterior schema care a stat la baza situației de mai sus: fusese formată o piramidă de „împrumutători” (mare parte peneliști) către Minea care a donat, apoi, cei 1,14 milioane lei adunați către partid. Autoritatea Electorală Permanentă a decontat banii către Minea, iar acesta i-a restituit.

Inclusiv pentru aceste servicii aduse partidului, soția lui Minea, Ana Maria, a fost angajată, tot din 30 iunie, consilier la cabinetul secretarului de stat Iulian Octavian Stana. Anterior, ea figura angajată a unui alt cabinet parlamentar, cel al senatorului liberal Iulia Scântei.

Soția egalului de la Organizația Neamț

În Ministerul Mediului, în calitate de director de cabinet al secretarului de stat Gelu Puiu, a fost angajată, la începutul lunii iunie, soția liderului PNL Neamț, deputatul Corneliu Mugurel Cozmanciuc, fost membru al organizației din Iași, care l-a impus și ca deputat. Roxana Teodora (foto jos) lucrase anterior ca șef al Serviciului Juridic la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică.

Sursa foto: adevarul.ro

Și pe partea de imagine a fost atent Alexe: de la jumătatea lunii iunie, tot la Cabinetul lui Gelu Puiu, a fost angajat Alexandru Calance, membru al Organizației Municipale PNL și fotograf.

INTEGRAL DEZVĂLUIRILE REPORTER IS

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...