spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeGargaragiul Predoiu. Silviu Predoiu

Gargaragiul Predoiu. Silviu Predoiu

-

Tre’ să recunosc că dom’ general Predoiu, ex şi actual şi în vecii vecilor SIE, e simpatic de numa’.În urmă cu mai bine de 10 zile, dom’ general scria o postare suavă pe facebook în care se întreba retoric cine e Cîţu şi continua cu faptul că premierul nostru ar trebui să vină singurel cu nişte clarificări, a scris pe facebook Daniela Tobă, fost purtător de cuvânt al STS.

- Reclama -

CE SUSȚINE DANIELA TOBĂ:
Evident, nu m-am putut abţine şi am comentat şi eu:
„Păi, dom’ gheneral, toate răspunsurile sînt în curtea unde matale ai fost ditamai dirijorul. Şi nu am îndoială că le ştii. Ar fi fost frumos ca în locul acestei postări gargarisite elegant să ne povesteşti cum stau lucrurile pe bune…”

- Advertisement -

Zilele astea am fost destul de ruptă de emisiunile teve, aşa că abia acum am aflat, din presa scrisă, că generalul a fost la Sinteza zilei în urmă cu două zile, iar acolo a bagat în rafale un speech lung în care a spus în toate formele posibile că Cîţu (cacofonie potrivită) nu e al SIE. Nuuu, popor român, Cîţu nu e al SIE şi nimeni n-a ştiut nimic de el pînă în 2015, zice generalul. A apărut aşa, din spuma mării, da…. Am văzut şi eu înregistrarea şi recunosc că m-am distrat copios. Pe scurt, argumentul lui principal a fost acela că cică SIE nu s-a încurcat niciodată cu studenţi golani şi mediocri precum studentul Cîţu, fiindcă SIE a recrutat mereu numai tineri olimpici (aici era să cad de pe scaun de rîs), că nu el i-a trimis lui Orban informaţiile privind aventurile lui Cîţu în State (nooo), că cică atunci cînd SIE face verificări, o face legal şi frumos cu aprobări oficiale în prealabil (la chestia asta asta cuţu meu Pedro a fost ăla care era să cadă de rîs din culcuşului lui) şi că atunci cînd s-au făcut abuzuri, ele au fost „individuale, haiduceşti” (oh, daaa, ca-n cazul vestit cu Nicu Gherară, ca să nu mai dau încă o sută de alte exemple).

Nu mă apuc acum să fac o listă cu nume de indivizi din ierarhia statală care în tinereţea lor au fost nişte golani şi nişte mediocri, dar au fost recrutaţi de SIE, trimişi la studii şi instruiţi pentru a ocupa funcţii în stat. O astfel de listă ar avea cîteva pagini bune. Am să spun însă doar atît: cine se scuză, se acuză, dom’ general. Oricum, mulţumesc frumos că prin apariţia asta la teve mi-aţi confirmat bănuielile.

- Advertisement -

Reamintesc ce scriam pe 15 august, ulterior confirmat chiar prin răspunsul lui Cîţu la întrebarea dacă va candida la preşedinţie: https://www.facebook.com/proiect.semperfidelis/posts/5196196127063737

PS – Dom’ general, sînteţi un tip mişto şi ager, dar îmi permit, totuşi, să vă subliniez ceva: serviciile de informaţii sînt singurele din galaxia asta care nu trebuie să spună niciodată „nu ştiu” sau „nu ştiam” din simplul motiv că următoarea întrebare automată din partea cetăţenilor şi presei e: atunci pentru ce naiba existaţi şi pentru ce vă plătim? Ca să ne pice premieri în cap din spuma mării? Acu’ e drept, serviciile de informaţii din România sînt atît de nesimţite şi de pline de proşti şi de ticăloşi, încît o astfel de întrebare e pierdere de timp…

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img