Un agent al poliţiei penitenciare italiene a făcut, pe un site de socializare, comentarii controversate despre un deţinut român care s-a sinucis, scriind “un român mai puţin” şi exprimând speranţa că “alţii vor urma exemplul”, cazul stârnind polemici în Italia, potrivit ziarului La Repubblica, transmite Mediafax.
Un deţinut român – Ioan Gabriel B. – s-a spânzurat şi a decedat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un penitenciar situat la periferia oraşului italian Milano, după ce fusese condamnat la detenţie pe viaţă pentru crimă.
Sindicatul Poliţiei penitenciare italiene (SAPPE) a exprimat regret pentru decesul deţinutului român. “Noi suntem atenţi la dificultăţile tuturor deţinuţilor, indiferent de situaţia socială şi de gravitatea infracţiunii comise”, a comunicat SAPPE.
Însă o serie de comentarii controversate au apărut pe pagina de Facebook a Alianţei Sindicatelor Poliţiei Penitenciare (ALSIPPE). “Un român mai puţin. Mie îmi pare rău pentru deţinuţi care se sinucid din astfel de cauze. Dar pentru ăsta, nu; mă întreb ce aşteaptă alţii pentru a-i urma exemplul”, scria un agent al poliţiei penitenciare ca reacţie la difuzarea comunicatului despre moartea românului.
“Cine ne mai fură? Unul mai puţin care primeşte mâncare de la stat”, continua gardianul. Răspunzând unui interlocutor care califica aceste comentarii ca fiind inadecvate, autorul mesajului iniţial preciza: “Lucrez într-un penitenciar. Sunt doar deţinuţi extracomunitari. Pentru a avea meseria de gardian trebuie să ai inima neagră”.
Administraţia Penitenciarelor din Italia (DAP) a declanşat o anchetă internă privind comentariile postate pe contul de Facebook al Alianţei Sindicatelor Poliţiei Penitenciare (ALSIPPE).

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?