spot_img
0.7 C
București
joi, decembrie 1, 2022
AcasăActualitateGâgă Gorghiu

Gâgă Gorghiu

-

Alina Gorghiu este la al doilea mandat de senator de Timiş, judeţ cu care nu are nimic în comun. Face parte încă de la început din nucleul dur, poate prea dur, al „echipei câştigătoare” din jurul lui Florin Cîţu. E veche în politică şi cunoscută, dar o şi mai mare celebritate şi-a câştigat-o prin iniţiativa legislativă potrivit căreia infractorii condamnaţi la maxim şapte ani de puşcărie (cât a primit, de exemplu, Bogdan Olteanu) să-şi poată face pedeapsa lângă piscina şi grătarul de acasă. Nici lui Dragnea, Ciordache sau Nicolicea nu le-a trecut aşa ceva prin cap!, scrie DeBanat.

- Reclama -

CE SUSȚINE DEBANAT:

A fost o perioadă şi preşedintele PNL, apoi copreşedinte după fuziunea cu PDL. Din această postură a condus partidul la unul dintre ele mai ruşinoase rezultate din istorie la alegerile parlamentare din 2016. Dar despre ambiţiile doamnei Gorghiu a scris mai bine Valeriu Nicolae. Cert este faptul că ea şi-a obţinut, de ceva vreme, renumele de „Elena Udrea a PNL”.

Gorghiu a fost o înfocată USL-istă (chiar mai este), având relaţii extraordinare şi acum cu lideri PSD, inclusiv în Timişoara. De altfel, face parte din echipa PNL trimisă să negocieze cu PSD o eventuală alianţă sau susţinerea unui guvern minoritar. De aceea nu vă luaţi după fentă atunci când Alina Gorghiu mai atacă PSD-ul. Cum a făcut-o în urmă cu două zile, într-un text care duce tupeul şi ipocrizia la cote mai mari decât Everestul şi asupra căruia vreau să mă opresc puţin.

Fix acum, când suntem la mijlocul valului 4 al pandemiei, când Guvernul trebuie să aibă puteri depline pentru a lua măsuri de urgență când situația o impune, PSD inițiază moțiune de cenzură. PSD speculează cea mai gravă criză din ultimii 100 de ani, în loc să vină cu soluții legislative pentru stoparea pandemiei, pentru rezolvarea creșterii facturilor și pentru alte probleme cu care ne confruntăm (…) Un vot pentru moțiunea PSD este un vot contra sănătății românilor, contra PNRR, un vot contra dezvoltării României, un vot pentru partidul stagnării, un vot care compromite orice șansă a românilor la progres”, a transmis Gorghiu.

Ce avem aici, dincolo de faza de Gâgă în care cere PSD-ului să vină cu soluţii pentru stoparea pandemiei. Sau o fi invitaţie la guvernare? Spune Gorghiu că fără mesianicul Guvern Cîţu, România e terminată din toate punctele de vedere, inclusiv medical. Dar ce a făcut Florin Cîţu, alături de Klaus Iohannis, pentru prevenirea valului patru? În luna iunie, atunci când toate ţările civilizate se pregăteau de noul val, ei spuneau că acesta nu va veni în România. Că totul e sub control. Şi au dat drumul la “marea relaxare”. Doar Pakistanul şi Congo au avut măsuri de relaxare mai mari decât România. Şi atunci de ce să se vaccineze românii, cât timp totul e sub control?

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img