spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăAnalizeGabriela Horga: Cota redusă de 5% TVA se va aplica și manualelor,...

Gabriela Horga: Cota redusă de 5% TVA se va aplica și manualelor, cărților, revistelor în format electronic sau audio

-

Cota redusă de 5% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) se va aplica și manualelor, cărților, revistelor în format electronic sau audio.Am votat săptămâna aceasta în Comisia de buget finanțe a Camerei Deputaților pentru acest proiect, care a primit raport favorabil. Se va aplica, așadar, cota redusă de TVA la fel cum se aplică, în prezent, și pentru cărțile tipărite.Am semnat și susținut în comisie de acest proiect de lege, inițiat de colegii mei Cătălin Teniță (USR) și Sebastian Burduja (PNL), a anunțat pe Facebook deputata PNL de Giurgiu Gabriela Horga.

Urmează votul din plenul Camerei Deputaților și ne vom mobiliza pentru adoptarea proiectului de lege. Prin inițiativa legislativă depusă, dorim să susținem lectura, mai ales în rândul tinerilor. Aceștia folosesc în principal dispozitive electronice, precum tablete sau telefoane.În ultimii doi ani, 15 state ale Uniunii Europene au redus cota de TVA pentru cărțile electronice, măi susține Horga.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...