Gabriela Firea se încurcă în declarații penale în cazul soțului

0
1249

Primarul de Voluntari a decis să candideze pentru un nou mandat în calitate de independent, a declarat miercuri președintele organizației PSD București-Ilfov, Gabriela Firea, adăugând că nu a făcut decât să avizeze solicitarea organizației locale privind excluderea acestuia din partid.

Ea recunoaște implicit că a făcut posibil prin excluderea soțului său ca acesta să-și păstreze mandatul de primar. Dacă Pandele demisiona din PSD acesta își pierdea mandatul.

De altfel în declarația sa, Firea recunoaște că acțiunea era premeditată de ceva vreme.

Firea se încadrează în infracțiunea care amendează implicarea unui lider politic în obținerea de foloase pentru sine sau altcineva.

„Acum ceva vreme, Florentin Pandele, soțul meu, a decis să candideze independent la Primăria orașului Voluntari. A luat această decizie cu strângere de inimă, pentru că nu este simplu, a candidat trei mandate din postura de membru PSD, dar acum a considerat că postura mea de candidat al PSD la Primăria Generală a Capitalei, precum și faptul că eu am o funcție importantă în această formațiune politică — sunt vicepreședinte în Biroul Permanent Național — s-ar putea considera, poate, de către contracandidați, poate de către societatea civilă sau presă, că s-ar folosi cumva de procentele la nivel național ale PSD și s-ar ascunde, să spunem, sub acestea și nu ar vedea el singur, ca persoană, ca primar în funcție, care este gradul de credibilitate, de dorință de a fi reales. Și, de aceea, a decis să candideze independent”, a spus Firea.

Ea a adăugat că în calitate de președinte al PSD București-Ilfov nu a făcut decât să avizeze decizia PSD Voluntari.

„Având în vedere hotărârea sa, nu am avut ce să fac eu în calitate de președinte al PSD București-Ilfov decât să avizez decizia luată de către organizația de bază, organizația locală PSD Voluntari. Practic am avizat solicitarea organizației PSD din orașul Voluntari. Nu a fost foarte simplu, dar, înainte de a mă căsători, eu am avut propriul meu parcurs profesional, de asemenea el era deja primar de foarte mulți ani și avem fiecare o carieră separată, chiar dacă destinul personal ne este comun și avem împreună doi copii foarte mici. Cei care sunt familiști, dar și oameni de carieră mă înțeleg”, a declarat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului.

Contracandidatul lui Pandele în cursa pentru Primăria Voluntari din partea PNL, deputatul Florin Secară a fost cel care a semnalat această situaţie şi a cerut lămuriri de la prefectură, în condiţiile în care soţul Gabrielei Firea anunţase că va candida pentru un nou mandat ca independent, deşi era membru PSD.

Deputatul PNL aminteşte că, potrivit legii, un primar îşi pierde mandatul dacă demisionează din partid, dar şi-l păstrează dacă este exclus.

„Pentru a se înscrie ca independent la alegeri, Pandele a găsit o soluţie foarte ingenioasă: fiind membru al PSD Ilfov, organizaţie condusă de soţia sa, Gabriela Firea, aceasta şi-a exclus din partid propriul soţ! Potrivit statutului, un primar poate fi dat afară din partid de organizaţia judeţeană din care face parte. Domnul Pandele a rămas fără PSD, dar ce contează dacă îţi păstrezi funcţia de primar? Acest lucru mi-a fost confirmat inclusiv de prefectul judeţului Ilfov, care mi-a oferit un răspuns tragic-comic pentru cuplul Pandele-Firea: <<Florentin Pandele, primarul din Voluntari, a fost exclus din PSD pe 7 aprilie. Partidul Social Democrat- Organizaţia Voluntari ne-a adus la cunoştinţă că începând cu data de 07.04.2016, domnului Florentin Pandele i-a fost retras sprijinul politic şi a fost exclus din rândul membrilor Partidului Social Democrat>>”, a declarat Secară, potrivit unui comunicat de presă.