Gabriel Oprea și dosarele dosite la DNA

0
132

Umblă vorba prin târg că Gabriel Oprea vrea să revină în politica la vârf. Cred și eu, din moment ce DNA nu pare dispusă să se ocupe cu seriozitate de dosarele lui. ”Dosarul Gigină” nu a fost trimis nici acum în judecată, la mai mult de doi ani de la tragicul accident, iar dosarul ”Avansărilor ilegale”, care face referire și la doamna Laura Codruța Kovesi, zace și acum prin sertarele Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, din cadrul, ați ghicit, DNA, scrie pe facebook jurnalistul Silviu Sergiu.

DEZVĂLUIRILE LUI SILVIU SERGIU:

Și nu zace în orice sertar, ci al procurorului militar Gheorghe Mihai, pe care nu-l mai întreabă nimeni de sănătate de ani buni. În primul rând doamna Kovesi.

NU ESTE O COINCIDENȚĂ. PROCURORUL MIHAI NU MIȘCĂ UN DEGET PENTRU CĂ, LA RÂNDUL SĂU, A PRIMIT UN GRAD DE LA GABRIEL OPREA. CEL MAI PROBABIL ÎN MOD ILEGAL.

Dar asta numai Justiția poate stabili. Problema e că, în această speță, Justiția este…procurorul Gheorghe Mihai. Iar procurorul Mihai stă cu fundul pe dosar și nu-i dă drumul.

Practic, el îi datorează cariera lui Gabriel Oprea, spun sursele mele.

Prin 2013, Gheorghe Mihai era un banal procuror la Ploiești. Civil. La un moment dat, ofițerii DGIA, serviciul secret al Armatei, moșia lui Oprea, au primit ordin să îi facă un control de securitate . Dar să nu consemneze acțiunea în scripte, ci să-l facă pe neve, cum se spune.

Raportul de securitate a fost întocmit de ofițerul DGIA Dorel Ababei, pe atunci șef al Contra-informațiilor Militare Ploiești. Neînscriindu-l în catastife, Ababei a săvârșit o ilegalitate. Pentru că nu-i scormonești trecutul și prezentul cuiva și nu consemnezi nicăieri.

Ce a găsit ce nu a găsit Ababei despre procurorul Mihai nu știu. Cert este că, ulterior, acesta din urmă a primit gradul de locotenent-colonel. A fost adus la București ca procuror militar, a primit funcție în DNA. Noapte bună!