spot_img
16.3 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăEconomieAgriculturaFumatul interzis în cafenelele şi restaurantele din Austria

Fumatul interzis în cafenelele şi restaurantele din Austria

-

Fumătorii din Austria nu-şi mai pot aprinde o ţigară în cafenelele şi restaurantele din ţară, ai căror patroni sunt obligaţi să interzică, începând de vineri, utilizarea ţigărilor, în conformitate cu o legislaţie antifumat introdusă după dezbateri îndelungate, care au durat mai mulţi ani, relatează AFP.

Austria este una dintre ultimele ţări europene care interzice fumatul în cafenele şi restaurante, în contextul în care aproape un sfert din populaţia ţării de 8,8 milioane de persoane fumează, peste media UE (18%).

- Advertisement -

Înainte ca măsura să intre în vigoare, la miezul nopţii, mai multe baruri din Viena au organizat diverse evenimente pentru ”ultimul fum”, unele ajungând chiar până acolo încât să ofere gratuit ţigări.

În iulie, Parlamentul a decis să pună capăt în cele din urmă acestei excepţii în Europa, adoptând o lege antifumat restrictivă. Până la această decizie, consumul de tutun rămânea posibil în Austria în locaţii înzestrate cu spaţii separate pentru fumători şi în cele cu o suprafaţă mai mică de 50 de metri pătraţi, dacă administratorii lor doreau acest lucru. Totuşi, foarte multe stabilimente au optat deja din proprie iniţiativă pentru interzicerea fumatului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img