Fulgerele albastre de la New York: „Cerul seamănă exact cu momentul în care Thanos a coborât pe Pământ”(…) „Extratereştrii sunt acolo, ştiu că asta e ceva adevărat, pentru că s-au oprit în Astoria imediat după ce au aterizat”

0
96

Un veritabil „festival” de lumini albastre, cauzate de explozia unui transformator electric din New York, au alimentat joi seară cele mai nebuneşti speculaţii pe Twitter, inclusiv unele care vorbeau despre sosirea unor extratereştri în metropola americană, informează AFP și Agerpres.

Incidentul s-a produs într-o centrală electrică a companiei de electricitate Con Edision din Astoria, un district din cartierul Queens, aflat chiar în faţa Manhattanului, la puţin timp după ora locală 21:00 (vineri 02:00 GMT).

O serie de fulgere albastre au iluminat cerul de deasupra capitalei financiare a Statelor Unite, declanşând foarte repede un val de mesaje pe Twitter ce anunţau sosirea extratereştrilor sau a unor supereroi în metropola americană.

„Extratereştrii sunt acolo, ştiu că asta e ceva adevărat, pentru că s-au oprit în Astoria imediat după ce au aterizat”, a scris pe Twitter, cu mult umor, internautul Joe Budden, care este muzician.

„Cerul din New York seamănă exact cu momentul în care Thanos a coborât pe Pământ”, a scris un alt internaut pe aceeaşi reţea de socializare, Jeff Lowe, făcând o aluzie la o scenă din „Infinity War”, cel mai recent film al francizei „Avengers”.

„Ceva absolut dement este pe cale să se producă pe cerul din Manhattan”, a scris la rândul lui pe Twitter Eric Klinenberg, profesor de sociologie la Universitatea New York.

În cele din urmă, newyorkezii au trebuit să accepte o realitate mult mai prozaică.

„Nu au fost extratereştri”, a reacţionat Eric Phillips, purtător de cuvânt al primarului din New York, ci doar „un transformator care a explodat în centrala ConEd din Queens”.

Traficul de pe aeroportul La Guardia, situat nu foarte departe şi folosit în principal pentru zborurile interne americane, a fost totuşi întrerupt pentru o scurtă perioadă, la fel ca traficul de pe linia 7 a metroului newyorkez, care traversează acel cartier.

Dar, la puţin timp după ora locală 22:15, Poliţia americană a confirmat că „nu există niciun rănit” şi că situaţia se afla „sub control”, deşi poliţistul care era de gardă la serviciul de preluare a apelurilor telefonice a declarat că „situaţia a fost nebunească”.

„S-a produs un scurt incendiu electric în uzina noastră din Astoria în această seară, fapt care a cauzat o cădere de tensiune în sector”, au rezumat puţin înainte de ora locală 23:00 reprezentanţii companiei Con Edison. „Toate liniile electrice din cartier funcţionează şi sistemul este stabil”, au adăugat ei.