spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeFritz a ratat 80% din proiectele europene

Fritz a ratat 80% din proiectele europene

-

Preşedintele PNL Timiş şi al Consiliului Judeţean, Alin Nica, a declarat, marţi, că pentru prima dată, administraţia judeţeană a reuşit să atragă mai multe finanţări nerambursabile pentru proiecte decât municipalitatea timişoreană, ceea ce arată „incapacitatea administraţiei Fritz” de a genera proiecte eligibile şi de a duce la finalizare proiectele moştenite de la administraţia anterioară.

„Primarul Dominic Fritz se laudă că proiectele cu finanţare europeană merg strună, dar în realitate nu este aşa. Are o rată de ratare a proiectelor moştenite de la administraţia Robu de 80%. Contrastul există în sensul în care pentru prima dată, Consiliul Judeţean (CJ) Timiş a reuşit să atragă mai multe finanţări nerambursabile decât Primăria Timişoara. Avem în implementare 47 de proiecte de 1,5 miliarde de lei la CJ, plus cele cinci de 140 milioane de lei din programul Saligni. Vom ajunge să depăşim 2 miliarde de lei cu finanţare nerambursabile, în perioada următoare, în timp ce primăria nu a ajuns să atragă nici 1 miliard de lei pe proiecte semnate de administraţia Fritz”, a detaliat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

- Advertisement -

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, care a fost desemnat candidat al PNL Timiş în viitoarea campanie electorală pentru recâştigarea funcţiei, a arătat, în context, că echipa liberală are datoria de a proteja cetăţenii de „propaganda manipulatorie” a administraţiei Fritz.

„Din cele 42 de proiecte care sunt în gestiunea ADR Vest, moştenite de la administraţia Robu, cu finanţări nerambursabile, doar şase au fost semnate de Dominic Fritz. Valoarea totală aprobată să fie pusă de la bugetul local pentru acestea este de 230 milioane de lei, care trebuie alocaţi, întrucât proiectele trebuie duse la final până la sfârşitul anului 2024, altfel se pierd şi banii primiţi iniţial din fonduri nerambursabile, până acum. Aceasta este pierderea administraţiei Fritz. Cu aceşti bani s-ar fi putut construi 20 de poduri peste Bega, două maternităţi, patru pasaje de amploarea celui de la Solventul, sau 40 de licee reabilitate. Deci 80% din proiecte au fost ratate. Au fost proiecte de 570 milioane de euro (2,7 miliarde de lei) pe fonduri europene moştenite de la administraţia Robu, dar nu au absorbit nici 1 miliarde de lei”, a susţinut Nicolae Robu. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img