spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăDezvaluiriFrații Bicicletă, sponsorii lui Ilie Sârbu și Ponta, și-au pus omul la...

Frații Bicicletă, sponsorii lui Ilie Sârbu și Ponta, și-au pus omul la IPj Timiș

-

Numirea lui Dan Stoicănescu în funcția de adjunct al IPJ Timiș a creat panică în rândul angajaților din primăria Timișoara. Noul adjunct este nimeni altul decât polițistul obedient, pe care viceprimarul Timișoarei Traian Stoia (PSD), cunoscut ca omul de casă al fraților Cristescu, oameni de afaceri cu bussnisuri importante, apropiați ai PSD, îl folosea pe post de sperietoare, ori de câte ori dorea să îi determine pe funcționarii din primărie să acționeze într-un anumit fel, scrie sursadevest.ro. Mai exact, angajații care nu răspundeau la comenzile lui Stoia, erau convocați în biroul acestuia unde erau „interogați” în prezența comisarului Stoicănescu și amenințați cu pușcăria. „Auziți cum zornăie cătușele?”, îi întreba Stoia pe funcționarii „neascultători”, încercând să îi intimideze. Surse din cadrul primăriei spun că prezența lui Stoicănescu la aceste „audieri” nu era întâmplătoare. El era adus chiar de viceprimarul PSD, cu mașina de Bega Grup, firma fraților Cristescu, ori de câte ori, Stoia vroia să afle detalii ale vreunei anchete, sau să își „disciplineze” subalternii.Premierul Victor Ponta a petrecut Revelionul la hotelul Arsenal din Orăştie, acolo unde şi-a lansat şi candidatura la prezidenţiale. Hotelul aparţine fraţilor Cristescu cu cartierul general la Timişoara.Marius și Emil Cristescu, numiţi şi Fraţii Bicicletă (foto), sunt doi oameni de afaceri care dețin împreună holdingul Bega Grup. Holdingul desfășoară activități în industria materialelor de construcții, imobiliare, turism și industrie grea. Marius și Emil Cristescu sunt, de asemenea, acționari minoritari în alte aproximativ 60 de firme.Cei doi fraţi sunt apropiaţii senatorului PSD, Ilie Sârbu. De altfel toate sedinţele importante ale lui Sârbu au loc în hotelul din Timişoara care aparţine fraţilor Cristescu. Cei doi fraţi controlează prin intermediul lui Sârbu o parte importantă din PSD Timiş. Viceprimarul Timişoarei, Traian Stoia, este un fost director la firma fraţilor Cristescu.De Stoia, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune tranşant: lucrează pentru Bega Grup. Foștii șefi ai IPJ Timiș au fost arestați de curând.

- Reclama -

Când merge în Timişoara Ilie Sârbu se cazează la hotelul cu acelaşi nume care aparţine fraţilor Cristescu. Din PSD Timiş provine actualul director al ROMSILVA, Adam Crăciunescu, acuzat în dosarul retrocedărilor de păduri, dar şi ministrul comunicaţiilor, Sorin Grindeanu.

Întrebat de jurnaliștii de la Sursa de Vest în ce relații este cu noul adjunct al IPJ, viceprimarul Stoia a refuzat să dea un răspuns clar, preferând să arunce cu noroi în funcționarii care l-au dat de gol. Iată discuția dintre reporterul SDV și Traian Stoia:

Rep: Domnule viceprimar, îl cunoașteți pe noul adjunct de la IPJ, domnul Dan Stoicănescu?

T.S: (pauză) De ce?

Rep: Unii dintre subalternii dumneavoastră susțin că acest comisar venea destul de des în biroul dumneavoastră…

T.S: Dă-i în mă-sa de gunoaie, care mănâncă rahat.

Rep: Cu alte cuvinte, spuneți că afirmațiile lor nu sunt adevărate?

T. S: Cu alte cuvinte, nu am ce să vă spun. Eu n-am timp de bârfele unuia sau altuia care freacă menta prin primărie și nu știu cum să mai pună mâna pe una sau pe alta.

Și noul adjunct al IPJ este evaziv, atunci când este întrebat de legăturile pe care le are cu omul fraților Cristescu. Comisarul Stoicănescu recunoaște că a fost de nenumărate ori în biroul viceprimarului Bega Grup, unde erau chemați funcționari din primărie. Pune însă totul pe seama unor cercetări pe care le efectua și la care mergea… pe jos, nicidecum nu era adus de Stoia, așa cum susțin mai mulți angajați ai municipalității.

Rep: În ce relație sunteți cu domnul Stoia, viceprimarul Timișoarei?

D. S: (pauză) Nu înțeleg ce mă întrebați…

Rep: Am înțeles că ați fost de foarte multe ori în biroul domnului Stoia, și am vrut să aflu și opinia dumneavoastră.

D. S: Sunt niște întrebări la care chiar nu aș vrea să dau un răspuns. Ceea ce pot să vă confirm este că am lucrat la niște dosare în care am avut nevoie de sprijinul primăriei, pe diferite problematici legale de falsuri și înșelăciuni, și în cadrul acestora am fost și la domnul Stoia.

Rep: Au fost chemați de către domnul Stoia și angajați ai primăriei, în biroul dumnealui, atunci când erați dumneavoastră prezent?

D.S: Acestea sunt niște activități care se desfășoară într-un dosar penal, în care fiecare șef sau, mă rog, viceprimar, își desfășoară activitățile cum apreciază dânsul.

Rep: Angajații primăriei spun că domnul Stoia le spunea că ‹‹se aude zornăit de cătușe››, în încercarea de a-i intimida. Este adevărat?

D.S: Nu s-a pus niciodată problema de zornăit de cătușe și așa mai departe. În momentul în care există un temei legal… Haideți să lămurim. Ceea ce mă întrebați dumneavoastră chiar nu… nu…

Rep: Dacă mergeați la primărie în interes de serviciu, nu ar fi trebuit să mergeți cu mașina de la IPJ? Surse din cadrul municipalității spun că erați adus cu autoturismul de la Bega Grup, cu care circulă domnul Stoia…

D.S: Ceea ce spuneți dumneavoastră… v-am spus… eu la primăria Timișoara am fost în activități de cercetare penală.

Rep: Cu mașina de la IPJ?

DS. De obicei pe jos, în 90% dintre cazuri.

Rep: În celelalte 10% dintre cazuri cu ce ați mers?

D.S: Mă lăsa un coleg acolo. Repet, în ceea ce privește primăria Timișoara, multe documente de care noi aveam nevoie la un anumit moment, se aflau acolo. Noi am stat de vorbă cu mai mulți angajați, am studiat documente… este o activitate normală în faza de cercetare penală. Am fost de foarte multe ori la primărie.

Rep. Ați fost și în alte birouri, în afară de cel al domnului Stoia?

D.S:Acestea sunt aspecte interne ale dosarelor de cercetare penală.

Întrebat dacă îl cunoaște pe Stoia de dinainte de începerea anchetei la care făcea referire, adjunctul IPJ a făcut o pauză, după care convorbirea telefonică s-a întrerupt brusc, iar ulterior, Stoicănescu nu a mai răspuns la telefon.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img