spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeFranța, poveste de amor la Moscova

Franța, poveste de amor la Moscova

-

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, aflat în vizită la Moscova, a declarat marți că Franța nu dorește „nici izolarea Rusiei față de restul Europei, nici slăbirea sa economică”, transmite France Presse.

Într-o conferință de presă comună cu omologul său rus, Serghei Lavrov, Le Drian a făcut apel la pragmatism în relațiile bilaterale și a susținut că înaintea alegerii noului președinte al Franței, Emmanuel Macron, „lipsea poate un spirit de încredere pentru o mai bună înțelegere”.

- Advertisement -

Cei doi miniștri de externe s-au copleșit reciproc cu amabilități, remarcă AFP. Le Drian l-a numit pe Lavrov prietenul său, iar acesta a promis crearea unui proces de consultare permanent între Moscova și Paris referitor la problemele din Libia și Yemen. Șeful diplomației ruse a fost invitat la Paris, unde Macron a fost deja gazda omologului său rus, Vladimir Putin, la sfârșitul lunii mai.

Pentru ministrul francez a fost prima vizită la Moscova în această nouă calitate, dar nu și o premieră absolută. El mai fusese în Rusia ca ministru al apărării, reamintește AFP, iar marți s-a reîntâlnit și cu fostul său omolog, Serghei Șoigu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img