spot_img
23.6 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExterneFranța nu renunță la decizia de a trimite un diplomat gay ambasador...

Franța nu renunță la decizia de a trimite un diplomat gay ambasador la Vatican

-

Guvernul Franței spune că nu renunță la decizia de a trimite un diplomat gay ambasador la Vatican, în ciuda celor trei luni de tăcere din partea Sfântului Scaun pe această temă, informează AFP, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Un purtător de cuvânt al guvernului francez, Stephane Le Foll, a spus miercuri: „Franța l-a selectat ca ambasador la Vatican pe Laurent Stefanini și aceasta rămâne propunerea franceză”. Guvernul de la Paris a aprobat numirea la 5 ianuarie, dar de atunci așteaptă un răspuns de la Vatican, care poate să respingă propunerea. AFP amintește că în 2007 Franța l-a propus ambasador la Vatican pe un alt diplomat care nu-și ascunde homosexualitatea, dar nu a primit vreun răspuns, iar până la urmă a trebuit să propună un alt nume. Noul ambasador desemnat, Stefanini (foto), a fost numărul doi al ambasadei franceze la Vatican în perioada 2001-2005. Franța s-a alăturat în 2013 țărilor care acceptă căsătoriile între persoane de același sex, în ciuda opoziției Bisericii Catolice.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...