spot_img
18.2 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeFranța îngheață prețurile la gaze și electricitate

Franța îngheață prețurile la gaze și electricitate

-

În Franţa, guvernul nu va mai permite noi creşteri de tarife la gaze şi electricitate până la primăvară, când se aşteaptă o scădere a preţurilor la energie. Anunţul a fost făcut aseară, de către premierul Jean Castex.
Francezii plătesc gazele cu 12,6% /mai mult/, şi nu a fost singura scumpire de anul acesta, în condiţiile în care Franţa nu are rezerve de gaze şi tot ce arde vine din import. Premierul Jean Castex a promis că va fi ultima majorare pentru că guvernul impune o îngheţare temporară a tarifelor până în aprilie. La fel, la curentul electric, majorarea de 12% prevăzută pentru 1 februarie anul viitor, va fi de doar 4%.
Jean Castex: Vom pune pentru gaz şi electricitate un aşa-numit „scut tarifar” pentru a ne proteja împotriva unor noi creşteri. Vom bloca preţurile. Nu vor mai fi majorări, iar din aprilie ne vom regla pentru că, potrivit experţilor, preţul gazelor ar trebui, în mod normal, să scadă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...