Forţele de securitate franceze au dejucat săptămâna aceasta un atentat care viza obiective militare din Franţa, arestând patru persoane al căror lider are legături cu jihadişti aflaţi în detenţie, a anunţat miercuri ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de Reuters în pagina electronică, preluat de Mediafax.

Potrivit unor surse, atacatorii plănuiseră să acţioneze în ianuarie 2016 şi vizau un oficial militar de rang înalt din sudul Franţei.

Cei patru suspecţi au vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, fiind reţinuţi în diferite zone ale Franţei, a precizat ministrul. Unul dintre ei este un fost militar, a adăugat el.

Anunţul intervine în contextul în care Franţa este în stare de alertă după ce 17 persoane au fost ucise în atacurile teroriste din ianuarie.

Luna trecută, un presupus islamist şi-a decapitat şeful şi a încercat să arunce în aer o uzină chimică americană de la periferia oraşului Lyon.

Autorităţile franceze au confirmat de asemenea că două incendii izbucnite marţi la o centrală petrochimică din apropiere de Marsilia au fost declanşate intenţionat. Anchetatorii nu au descoperit motivul incendierii, dar Cazeneuve a declarat că nu există nicio legătură între cele două incidente.

Arestările au fost făcute luni dimineaţă, cu o zi înainte de Ziua Naţională a Franţei.

“La ceremonie (de Ziua Naţională), preşedintele ne-a reamintit că în fiecare săptămână prevenim acte teroriste”, a declarat Cazeneuve. “Aşa a fost şi săptămâna aceasta”, a adăugat el.

Cazeneuve a mai spus că liderul grupării reţinute era cunoscut pentru dorinţa de a pleca să lupte în Siria.

El a menţionat că forţele de securitate au identificat 1.850 de persoane care locuiesc în Franţa şi sunt implicate în reţele jihadiste. Dintre acestea, aproximativ 500 luptă în prezent alături de islamişti în Siria şi Irak. Franţa a emis 118 ordine de prevenţie pentru a împiedica astfel de persoane să părăsească ţara.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?