spot_img
12.7 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeFrancezii susțin bombardarea instalațiilor petroliere rusești de către ucrainieni, americanii-nu

Francezii susțin bombardarea instalațiilor petroliere rusești de către ucrainieni, americanii-nu

-

Ministrul francez de externe Stephane Sejournet, vorbind la o conferință de presă cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken, a declarat că Ucraina acționează în cadrul apărării legitime prin bombardarea instalațiilor petroliere rusești.

„Voi fi destul de direct și clar cu privire la subiectul atacurilor ucrainene asupra rafinăriilor rusești, subiectul rămâne practic fără comentarii din partea noastră: Ucraina acționează în cadrul apărării legitime”, a spus el.

- Advertisement -

Dronele ucrainene au atacat mai multe rafinării de petrol rusești în martie. Printre acestea se numără întreprinderile din regiunile Nijni Novgorod, Samara și Ryazan, precum și din teritoriul Krasnodar.

La rândul său, ziarul britanic Financial Times a raportat, citând surse informate, că Statele Unite au cerut Kievului să oprească atacurile asupra instalațiilor energetice rusești, avertizând că acest lucru ar putea duce la o creștere a prețului mondial la petrol.

- Advertisement -

Secretarul adjunct de stat pentru energie, Geoffrey Pyatt, a spus că Statele Unite nu încurajează atacurile ucrainene asupra Rusiei. Vladimir Zelensky, la rândul său, a recunoscut că Washingtonul este nemulțumit de astfel de acțiuni ale Kievului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img