spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeFrance Presse: O ţară europeană s-a oferit să trimită bombe cu dispersie...

France Presse: O ţară europeană s-a oferit să trimită bombe cu dispersie Ucrainei

-

O ţară europeană s-a oferit să trimită bombe cu dispersie Ucrainei, afirmând că aceste arme controversate, a căror utilizare de către Rusia a fost criticată, ar putea fi utile pe câmpul de luptă, a declarat miercuri un oficial, transmite joi AFP conform Agerpres.

Acest oficial dintr-o ţară europeană, care nu a dorit să fie identificat după nume sau ţara de origine, a spus că guvernul său a aprobat livrarea şi că urmăreşte aprobarea Germaniei, care a fost implicată în producţia muniţiilor.

Bombele cu dispersie (BASM) sunt alcătuite dintr-un container, asemănător unui obuz, care conţine proiectile explozive de dimensiuni mai mici, numite submuniţii. Cu o precizie foarte redusă, ele pot lovi foarte mulţi civili.


Utilizarea şi transferul lor sunt interzise de Convenţia de la Oslo din 2008, semnată de o mare parte a ţărilor occidentale. Rusia nu a semnat acest tratat, iar ONU a fost alarmată de utilizarea de către forţele ruse a acestor arme în zone populate încă de la începutul invadării Ucrainei anul trecut.

Potrivit oficialului european, bombele cu dispersie au devenit mai sofisticate, iar Occidentul trebuie să fie „orientat spre viitor” în sprijinul său pentru Kiev, care ar putea folosi aceste arme împotriva avansului trupe ruse.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img