spot_img
28.5 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeFOTO EXCLUSIV: Mâna dreaptă a lui Kovesi, întâlnire de taină cu un...

FOTO EXCLUSIV: Mâna dreaptă a lui Kovesi, întâlnire de taină cu un acuzat

-

Fostul judecător de la Înalta Curte Horia Valentin Șelaru a fost fotografiat de FLUX 24 la o întâlnire de taină cu Constantin Mitulețu-Buică, actualul șef al Autorității Electorale Permanente (AEP), la o terasă din București. Horia Valentin Șelaru a fost procuror și consilier al Laurei Codruța Kovesi, când aceasta îndeplinea funcția de procuror general al României. Este considerat omul de încredere al acesteia.

- Reclama -

Horia Șelaru a făcut parte din celebrele completuri de cinci judecători, catalogate, adesea, ca fiind „completuri de execuție”, fiind și cel care emitea mandatele de siguranță națională. Despre legăturile judecătorului cu SRI a vorbit și fostul președinte al ANI, Horia Georgescu, acesta povestind că a participat la mai multe chermeze ale Serviciului de informații, organizate în locațiile celebre gen „K2”, unde, aproape de fiecare dată, l-a întâlnit pe Horia Șelaru. Ulterior, Șelaru a fost judecătorul care a emis pe numele lui Georgescu un mandat de arestare preventivă. Georgescu a fost declarat nevinovat în dosar.

- Advertisement -

Interesant este că Prea Curatul Șelaru s-a întâlnit cu un acuzat, șeful Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu-Buică, fiind pus sub acuzare de procurori pentru abuz în serviciu. De asemenea, Buică a rămas fără titlul de doctor, printr-un ordin al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Decizia a venit după ce şeful AEP a fost acuzat de plagierea tezei de doctorat, cât şi de abuz în serviciu.

Un alt aspect este, de asemenea, interesant: Șelaru a fost judecătorul care l-a condamnat pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghic, dosar în care Mitulețu era martor și principal furnizor de documente. Drăghici era principalul contracandidat al lui Buică pentru funcția de președinte AEP.

- Advertisement -

Horia Valentin Șelaru a ieșit anticipat la pensie, la vârsta de 49 de ani, iar, potrivit Legii nr. 303/2004, are dreptul la o pensie de serviciu egală cu 80 la sută din salariul de judecător încasat în ultima lună de activitate. 

Horia Șelaru, pe vremea când era procuror, l-a reținut și arestat pe fostul ofițer SRI Sorin Crivăț, care și-a pierdut viața, în mod neelucidat până la acest moment, în Penitenciarul Codlea. De asemenea, la momentul referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, Șelaru a coordonat echipe de procurori care fugăreau cetățenii prin sate, pentru a-i pune să jure cu mâna pe Biblie, pe capotele mașinilor.

Cu o lună înainte să-și ceară oficial pensionarea, Valentin Horia Șelaru respingea, pe 17 decembrie 2020, cererea SIIJ de redeschidere a urmăririi penale într-un dosar în care erau vizați procurorul CSM Nicolae Solomon și procuroarea DNA Carmen Luminița Lăncrănjan, poreclită „Veverița” sau „procuroarea lui Dragnea”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img