spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăAnalizeFostul spion britanic care a realizat raportul despre Trump și Rusia a...

Fostul spion britanic care a realizat raportul despre Trump și Rusia a fugit

-

Fostul ofițer secret britanic care a pregătit controversatul raport privind legăturile lui Donald Trump cu Rusia se teme pentru propria securitate și a fugit din locuința sa din sud-estul Angliei, după ce a fost „demascat” de o publicație americană, relatează joi The Daily Telegraph.

Christopher Steele, în vârstă de 52 de ani, și-a părăsit casa din Surrey miercuri dimineața, după ce și-a dat seama că este doar o chestiune de timp până ca numele său să ajungă în atenția publicului. O sursă apropiată de fostul ofițer de spionaj a declarat pentru Daily Telegraph că acesta se teme de un contraatac prompt și potențial periculos din partea Moscovei.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: Un fost agent britanic ar fi autorul raportului despre Trump și Rusia

Steele este autorul unui raport de 35 de pagini din care reiese că președinția rusă a intervenit în campania prezidențială a lui Trump și că serviciile secrete ruse se află în posesia unor materiale ce ar putea fi folosite pentru a-l șantaja pe președintele ales, inclusiv unele care sugerează că acesta ar fi recurs la serviciile unor prostituate în același pat de hotel din Moscova în care au dormit și Barack și Michelle Obama, scrie Telegraph.

- Advertisement -

Cercetările făcute de Steele au fost finanțate inițial de republicani care erau împotriva lui Trump, iar apoi de democrați. În ce-l privește, președintele ales a afirmat că este vorba de un fals și s-a plâns că se simte ca și cum ar trăi în Germania nazistă.

Constatând că identitatea sa e pe cale să fie dezvăluită, Steele și-a făcut în grabă bagajele și a plecat în necunoscut, cu câteva ore înainte ca numele său să vadă lumina tiparului. Fostul spion al MI6, care s-a aflat la post la Moscova în anii 90, și-a lăsat pisica unui vecin căruia i-a spus că va fi plecat „câteva zile”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img