spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitateFostul șef userist al Gărzii de Mediu a sunat la 112 să...

Fostul șef userist al Gărzii de Mediu a sunat la 112 să închidă cea mai mare carieră de cărbune din Gorj: USR ia numai decizii împotriva Gorjului

-

”Acestea sunt intențiile celor de la USR, de a închide ceea ce este vital pentru noi în Gorj” a comentat, într-o conferință de presă, deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, după ce useriștii Octavian Berceanu și Dragoș Popescu au sunat la 112 pentru a închide Cariera Roșia, transmite Radio Infinit.

- Reclama -

Weber a amintit că Uniunea Salvați România este partidul care s-a opus și reluării lucrărilor la hidrocentralele de pe Jiu, iar, după ce legea a fost adoptată, a atacat-o la Curtea Constituțională.

- Advertisement -

Octavian Berceanu a fost șeful Gărzii de Mediu.

Daca era de buna credinta si-i păsa de mediu, Berceanu se ducea azi sa vada ce e la Barsesti, la Balesti si la Danesti, dupa ce si-a facut numarul la cariera Rosia. Din pacate, durerea lui Berceanu, in Gorj, pare sa fie doar carierele de carbune ale statului. De pilda, si la Catunele, fratele primarului Tuila detine o cariera privata ilegala de carbune, a defrisat ilegal zeci de hectare de padure, Berceanu stie aceste lucruri, dar nu-l apasa.In 2019, Dan Barna, seful USR, a venit in Gorj si a zis ca Targu Jiu e in Valea Jiului. Si a mai zis ceva: sa terminam cu carbunele, si sa trecem pe gaze. Cand spunea asta, in dreapta lui era Radu Miruta. Deunazi, USR a atacat la Curtea Constitutionala legea care permite finalizarea hidrocentralelor de pe Jiu. Intre timp, Miruta a ajuns in conducerea nationala a USR. E membru in Biroul National. Participa la sedintele in care se fac startegii si se iau decizii despre ce va face si ce nu va face USR.In acele sedinte, cred ca Miruta isi numara like-urile pe facebook, de la sustinatorii lui care protesteaza steril de peste un an in Piata Prefecturii, si-i scandeaza numele.USR ia numai decizii impotriva Gorjului. Miruta e in conducerea centrala a USR si deputat USR, a comentat pe Facebook jurnalistul gorjean Narcis Dau.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img