Fostul șef al serviciului vamal transnistrean a fost răpit din Moldova

0
192

Fostul șef al așa zisului serviciului vamal de la Tiraspol, Iurii Ghervaziuk, ar fi fost răpit de pe teritoriul Republicii Moldova, după ce mașina acestuia a fost oprită de câțiva indivizi îmbrăcați în uniforme ale poliției din Republica Moldova, transmite Unimedia.

Potrivit 1news.md, martorul a declarat că totul s-a întâmplat joi, pe 16 februarie. Indivizii care i-au oprit mașina, l-ar fi bătut, apoi l-au pus în portbagajul mașinii lor și l-ar fi dus în regiunea transnistreană.

Sursa citată scrie cu referire la persoane din apropierea lui Ghervaziuk că aceştia au rămas uimiţi de uşurinţa cu care persoanele necunoscute au reuşit să-l răpească şi să-l transporte  în regiunea transnistreană.

Mai mult, sursa presupune că răpirea acestuia ar fi avut legătură cu faptul că anul trecut Ghervaziuk, fiind încă şef al aşa-zisului comitet vamal, a vorbit despre evaziunea fiscală a companiei Sheriff, declarând că aceasta nu ar fi plătit taxe şi accize în valoare de un miliard de dolari în bugetul local.