spot_img
22.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăDezvaluiriFostul șef al Securității, primit cu osanale de un candidat la parlamentare:...

Fostul șef al Securității, primit cu osanale de un candidat la parlamentare: Dacă aș fi fost plecat undeva, departe, veneam și pe jos

-

Generalul Iulian Vlad, ultimul sef al Securitatii comuniste in timpul evenimentelor din 1989, a fost primit cu osanale in Ramnicu Valcea la lansarea cărţii „Factorul intern. România în spirala conspiraţiilor” de catre vicepresedintele Consiliului Judetean Adrian Busu (ALDE, candidat la Camera Deputatilor la alegeri), relateaza publicatia locala Indiscret.ro. Busu a afirmat ca pentru judetul sau  „este o onoare deosebita sa ii avem in mijlocul nostru pe oamenii care au faurit, la un moment dat, Romania moderna” si a spus ca are „un cult” pentru Vlad. .Cartea, scrisă de şeful de cabinet al lui Vlad, generalul Aurel Rogojan, semnalează tehnicile de control asupra ţărilor supuse „noii colonizări mondiale”, din care România nu lipseşte. În acelaşi timp, încearcă şi o reabilitare subtilă a celui care a condus fostul Departament al Securităţii Statului.

- Reclama -

Iulian Vlad, 85 de ani, a fost condamnat pe 31 decembrie 1989 la 25 de ani de inchisoare pentru genocid, insa a fost eliberat dupa patru ani, in 1993, printr-o hotarare judecatoreasca.

- Advertisement -

image_6284
Ce a spus Busu despre Vlad la lansarea cartii generalului Aurel Rogojan:

„In numele Consiliului Judetean Valcea, al domnului presedinte Constantin Radulescu, al meu personal, va rog sa imi permiteti sa adresez un salut plin de respect invitatilor nostri, domnului general Iulian Vlad, domnului general Aurel Rogojan si echipei care i-a insotit. Pentru judetul nostru, este o onoare deosebita sa-i avem in mijlocul nostru pe oamenii care au faurit, la un moment dat, Romania moderna si au vegheat ca aceasta Romanie moderna sa nu se destrame.

- Advertisement -

Ii spuneam domnului general Iulian Vlad, inainte de a intra in aceasta sala, ca daca as fi fost plecat undeva, departe, veneam si pe jos la acest eveniment! Am un cult deosebit pentru acest om care a demonstrat ca in serviciile secrete romanesti s-a facut activitate profesionista. Si am fost mandru ca si inainte de 1989 se temeau unii de noi si nu intrau in Romania ca intr-un stat lipsit de aparare, iar dupa 89, cand profesionistii din serviciile secrete romanesti au fost obligati sa aiba alte preocupari decat cele normale, s-a vazut unde am ajuns.

Domnilor generali, eu nu sunt un specialist in serviciile de informatii si din aceasta cauza consider o impietate ca eu sa evaluez activitatea dumneavoastra. Insa, ca simplu cetatean, ca roman, va spun ca ati ramas in mentalul colectiv. Ca si copilul meu stie cine a fost generalul Iulian Vlad si cine a fost generalul Rogojan. Pentru ca sunt mandru, ca roman, ca existati, ca ati putut sa impuneti ca Romania sa fie privita ca un stat care sta in picioare si nu in genunchi, si care ne-ati invatat ca indiferent prin ce vremuri vom trece, ideea de romanism, de nationalism, nu trebuie sa piara niciodata.

Pentru acest lucru, va rog sa-mi permiteti sa ma inclin in fata dumneavoastra. Este o onoare pentru noi si va multumim inca o data.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img