spot_img
17.9 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeFostul şef al Poliţiei în război cu ministrul de interne

Fostul şef al Poliţiei în război cu ministrul de interne

-

Fostul şef al Poliţiei, Bogdan Despescu, susţine că nu a fost surprins de cercetarea disciplinară declanşată odată cu depistarea în luna ianuarie a agentului acuzat de pedofiiel, precizând că deţinea date potrivit cărora ministrul Carmen Dan dorea să-l demită de la finalul lui 2017.

- Reclama -

„Declanşarea cercetării mele disciplinare, ca urmare a verificărilor efectuate de Corpul de Control al Ministrului, nu m-a surprins deoarece această decizie era „necesară” pentru argumentarea declaraţiilor publice prin care ministrul afacerilor interne s-a antepronunţat cu privire la vinovăţia mea, atât la momentul solicitării demisiei mele din funcţia de Inspector General, dar şi ulterior, cu ocazia intervenţiilor în mass-media. De altfel, deţineam date, dintre care unele au devenit publice, încă de la sfârşitul anului 2017, despre intenţia doamnei ministru de a mă schimba din funcţie, astfel că evenimentul din 05.01.2018 a devenit o oportunitate speculată şi un veritabil pretext”, a declarat fostul inspector general al Poliţiei, Bogdan Despescu, într-un comunicat de presă.

Acesta a adăugat că nu a fost înştiinţat cu privire la concluziile Corpului de Control, acestea „fiind ţinute secrete până în momentul publicării şi comentării lor în media de către doamna ministru” şi că raportul prezintă date nereale.

„Nu mi s-a dat sub nicio formă şi în niciun moment posibilitatea exercitării dreptului la apărare înainte să fiu expus, în mod public, prin acest raport. Mai mult, prin mediatizarea, de către doamna ministru, a materialului de control în cadrul unei dezbateri televizate, am fost pus în imposibilitatea, ca anterior, să pot da lămuriri şi să prezint organelor abilitate şi opiniei publice argumente şi date care contrazic şi chiar răstoarnă situaţia de fapt expusă de Corpul de Control în privinţa mea. În legătură cu modul în care mi-am exercitat atribuţiile, raportul prezintă atât date nereale, prin felul în care sunt argumentate, cât şi informaţii incomplete, de natură a induce în eroare opinia publică, cu scopul provocării oprobriului societăţii împotriva mea”, mai spune Despescu.

 Potrivit fostului şef IGPR, sinteza raportului are neconformităţi.
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img