spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăJustitieFostul șef al DIPI despre dosarul Ayahuasca: Am fost anunțat de descinderi

Fostul șef al DIPI despre dosarul Ayahuasca: Am fost anunțat de descinderi

-

Fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) Gelu Oltean, trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat în ”Dosarul Ayahuasca”, susţine că fusese anunţat în legătură cu descinderile la imobilul din Dâmboviţa unde se află clinica partenerei sale şi afirmă în continuare că dosarul său este unul fabricat, acuzând lipsă de interes a anchetatorilor fată de toate documentele care le-au fost puse la dispoziţie, informaţiile inexacte ale acestora şi faptul că se documentau de pe Wikipedia. În opinia sa, prin acest caz, unii au găsit formula prin care să ajungă procuror general sau să fie numiţi în funcţii importante în parchete, transmite news.ro.

- Reclama -

In data de 14 decembrie 2019, procurori şi poliţişti din judeţul Braşov au descins la o adresă din judeţul Dâmboviţa, aparent pentru a opri comiterea unor anumite fapte pe care ei le presupuneau a fi ilegale. Mai precis, era vorba de consumul unui ceai numit AYAHUASCA. Acest cuvânt, înseamnă în traducere  „vita-de-vie a sufletului”. Există paisprezece reţete diferite pentru a prepara Ayahuasca, acest ceai purgativ, detoxifiant şi decalcifiant spontan al glandei pineale. În timpul celor 3 luni şi 3 zile de arest, noi am făcut şcoală cu anchetatorii noştri despre toate: cum se scrie ayahuasca, cum se pronunţă, ce înseamnă, câte reţete diferite sunt ale aceleiaşi denumiri de ceai Ayahuasca, din câte plante diferite se prepară, legislaţia naţională, dar şi internaţională, drepturile pe care le avem, dar am semnalat şi abuzuri care au fost făcute. Însă, trăim cu credinţa că, odată cu noi, acest gen de abuzuri  se vor opri. Ne-am asumat şi am spus că dacă noi nu ne dăm noi aportul, atunci cine? Spun asta datorită faptului că am fost anunţaţi de această descindere cu mai multe zile înainte ca ea sa aibă loc” , afirmă Gelu Oltean într-un comunicat transmis News.ro. 

Oltean susţine că, în urma analizelor care le-au fost făcute lui şi partenerei sale Vanessa Youness, nu a fost găsit  DMT ((dimetyltriptamina), drog de al cărui consum erau acuzaţi, şi că procurorul şi poliţiştii care au lucrat la dosar au inserat rămăşiţe disparate din informaţii, ”clar neînţelese de către mintea lor”.   

”De exemplu, la pagina 6 este pusă la dosarul de incriminare alcătuit de ei o documentare Wikipedia care, culmea, spune: „DMT  este o substanţă care se găseşte în anumite plante şi arbori, cum ar fi pinus, dar este produsă şi natural în corpul multor mamifere, inclusiv în cel uman, prin intermediul glandei pineale. Proiectul medical de cercetare şi toată corespondenţa şi avizele de la zeci de instituţii competente ale ţării au fost înmânate procurorilor încă de la primele ore din dimineaţa descinderii. Au refuzat să le citească şi să le ia în calcul”, relatează fostul şef al DIPI, care adaugă că celor trei procurori li s-a pus la dispoziţie şi un dosar cu toate actele privind reţetarul avizat folosit şi faptul ca se utilizează opt reţete de ayahuasca fără DMT şi că la percheziţii nu au fost ridicate nici studii academice despre ayahuasca. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...