spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăhighlightFostul șef al ANAF: Mai mulți ambasadori occidentali au făcut PRESIUNI la...

Fostul șef al ANAF: Mai mulți ambasadori occidentali au făcut PRESIUNI la ANAF pentru firme

-

Gelu Diaconu, fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF),a declarat marți seară la B1 TV că nu numai ambasadorul Olandei a fost la el pentru a interveni pentru o firmă, ci și alți ambasadori occidentali.

- Reclama -

El a precizat și că nu a putut să refuze prezența vreunui ambasador în biroul său, deoarece vizita acestuia poate duce și la discuții importante pentru economia celor două țări. De asemenea, el a confirmat că este vorba despre ambasadorul Olandei, dar și de afaceristul Rami Ghaziri.

ÎNREGISTRAREA EMISIUNII DE LA B1 TV

„Să nu o priviți ca fiind un lucru ieșit din comun. Nu este nimic ieșit din comun, pentru că aceste vizite ale ambasadorilor în favoarea marilor companii sunt lucruri care țin de obisnuiță. Nu am în cunoștință ca vreo mare firmă aflată în litigiu cu autoritatea fiscală să nu fi fost sprijinită prin solicitarea unei întrevederi cu un ambasador sau consilier economic”, a spus el.

Gelu Diaconu a confirmat și faptul că au fost mai mulți ambasadori prezenți în biroul său, iar pentru fiecare în parte a făcut cercetări.

Întrebat de către moderator despre persoanele care făceau presiuni asupra ANAF, Gelu Diaconu a declarat că prezența unui ambasador în sediul ANAF reprezintă o presiune.

„Prezența unui ambasador în biroul șefului ANAF sau în sediul ANAF reprezintă o presiune în sine, pentru că avem de-a face cu intervenții în cazuri în care există un litigiu între o companie și autoritatea fiscală”

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img