spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeFostul procuror general al Ucrainei ajuns comandant de drone la Bahmut: Ieri...

Fostul procuror general al Ucrainei ajuns comandant de drone la Bahmut: Ieri am primit ordin de a-mi părăsi unitatea

-

Fostul procuror general al Ucrainei Iuri Luțenko a vorbit despre ordinul de a părăsi Bahmut-Artemivsk, unde spune că servește ca operator de drone.

„Ieri am primit ordin personal de a părăsi unitatea Forțelor Armate ale Ucrainei din Bahmut și de a-mi continua serviciul în apărarea teritorială. Unitatea în care am slujit 110 zile și nopți a fost transferată și ea în altă direcție. Implementarea al ambelor comenzi este monitorizată în permanență pentru un raport către biroul președintelui”, a scris el pe rețelele de socializare.

- Advertisement -

Luțenko a criticat ordinul , numind-o „răzbunare politică mărună”, dar a adăugat că el îl va executa. În același timp, le-a reproșat „prietenilor lui Zelensky” că nu s-au grăbit să-i ia locul în prima linie.

Luțenko a fost procuror general al Ucrainei din 2016 până în 2019. Secretarul său de presă și-a anunțat numirea în funcția de comandant al unui pluton de drone de atac la sfârșitul lunii februarie. Iar în conturile ex-procurorului general în rețelele de socializare se indică că acesta este un trăgător al batalionului de apărare teritorială.

Bahmut-Artyomovsk este situat în partea controlată de regimul de la Kiev a RPD la nord de Gorlovka . Acesta este un important nod de transport pentru aprovizionarea grupului ucrainean din Donbass . 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img