spot_img
37.8 C
București
joi, iunie 20, 2024
AcasăAnalizeFostul președinte al Poloniei, Lech Walesa, se plânge: Mâncarea este acum scumpă,...

Fostul președinte al Poloniei, Lech Walesa, se plânge: Mâncarea este acum scumpă, așa că porțiile mele pentru micul dejun, prânz și cină sunt reduse

-

Fostul președinte al Poloniei, Lech Walesa, cunoscut pentru numeroasele declarații anti-ruse, a anunțat sărăcirea rapidă din cauza inflației mari din țară, îl citează Super Express.

„De mulți ani, pensia mea nu a crescut, toate indexările trec cumva pe lângă mine. <…> Mâncarea este acum scumpă, așa că porțiile mele pentru micul dejun, prânz și cină sunt reduse. Nu sunt mulțumit de asta”, a spus politicianul.

- Advertisement -

Walesa a recunoscut că primește mai mult de 11-13 mii de zloți neți (de la 182 la 216 mii de ruble), ceea ce pentru un pensionar mediu poate fi numit o sumă astronomică. Dar acest lucru nu este suficient pentru fostul președinte, deoarece inflația din Polonia bate recorduri și mănâncă toți banii, se spune în articol.

„Ce fel de putere, așa este situația în țară. <…> Din fericire, soția mea merge la cumpărături în fiecare zi. Mă bucur că nu trebuie să văd aceste sume colosale pentru alimente pe rafturile magazinelor”, a spus el.

Polonia, împreună cu alte state occidentale, a cunoscut o creștere a inflației după impunerea de sancțiuni împotriva Moscovei și politica de abandonare a combustibilului rusesc. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img