Viața Guvernului interimar al Vioricăi Dăncilă poate fi prelungită până la alegerile din 2020, în cazul în care PSD va opta pe termen lung pentru strategia anunțată deja de Viorica Dăncilă – neasigurarea cvorumului la votul de încredere pentru premierul desemnat, transmite HotNews care îl citează pe fostul șef al CCR, Augustin Zegrean.

Dacă nu va fi cvorum, este o ședință de Parlament ratată, neținută, nu înseamnă că s-a realizat votul și că propunerea președintelui de premier a picat. Înseamnă că Parlamentul trebuie să stabilească o nouă ședință, fără să fie nevoie ca președintele să facă o nouă propunere de premier, a explicat pentru HotNews.ro fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean.
“Nu este vina președintelui că nu a fost cvorum, Parlamentul trebuie să se întrunească și să voteze, însă problema este că pe parlamentari nu îi poate obliga nimeni să meargă sau să nu meargă la vot.
Dacă Parlamentul ar fi o instituție deșteaptă, s-ar prezenta și ori ar admite, ori ar respinge premierul desemnat și echipa lui. Altfel nu se rezolvă problema și se obține doar o târâială, cu Guvernul Dăncilă care rămâne interimar. După Constituție, Guvernul demis asigură conducerea administrativă a țării până la depunerea jurământului de către noul Cabinet.
Dacă Parlamentul se va juca în continuare, o poate juca până în noiembrie 2020, la alegeri, pentru că PSD are încă majoritatea în Parlament. Și PSD nu vrea alegeri anticipate, vrea alegeri îndepărtate, ca să uite lumea de ei. Guvernul ăsta poate fi scos de acolo doar de alt guvern”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?