Fostul ofițer britanic bănuit că ar fi fost spion MI6 din dosarul Ayahuasca lăsat de judecători să plece de Sărbători în UK

0
126

Lishman Thomas Ivor Mowbray (foto), 59 de ani, fost ofiter al armatei britanice, judecat pentru infarctiuni legate de traficul de stupefiante din dosarul Ayahuasca, a fost lasat de judecatorii de la Tribunalul Dambovita sa sa plece, de sarbatori, in Marea Britanie.

Un dosar in care principalii acuzati sunt Gelu Oltean, fostul sef al DIPI, serviciul secret din Ministerul de Interne, si iubita acestuia, Vanessa Youness.

Lishman Thomas Ivor Mowbray este judecat sub control judiciar. El si a fost arestat cateva luni la finalul anului 2019, inceputul anului 2020.

Potrivit ziardecluj.ro, Lishman s-a născut în 1962 și ar exista dovezi că a fost implicat activ în războiul din Irak, deși nu este clar dacă a participat în operațiunea Desert Fox din 1998 sau în timul ocupării Irakului din 2003.

Potrivit sursei citată, după ieșirea din cariera militară Lishman a devenit șaman în Amazon. În unele discuții particulare Gelu Oltean îl apropia pe Lishman de MI6, serviciul secret extern britanic.