spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăALEGERI 2020Fostul ministru al Justiției lui Cioloș amenință CSM cu desființarea după ce...

Fostul ministru al Justiției lui Cioloș amenință CSM cu desființarea după ce instituția a criticat intervențiile în Justiție ale ministrului Stelian Ion

-

Rusine CSM, aveți chestii mai bune de făcut și va complaceti in semantica. Puteați ieși de 100 de ori sa puneți ministerul de interne la punct când defilează cu rezultatele parchetelor sau când urmărește ilegal procurori de la un parchet din București prin Hanul lui Manuc. Ați tăcut atunci, acum v-ați trezit ca va deranjează o licența de limbaj. Puteți fi desființați, nu toate statele de drept au CSM și niciunul adevărat un CSM ca in România, afirmă pe facebook fostul ministru al Justiției Raluca Prună după ce CSM a criticat intervențiile ministrului în exercițiu Stelian Ion în Justiție.

- Reclama -

Cu tot respectul și cu toată responsabilitatea, va spun ca pur și simplu cred trăim intr-o țara de nebuni. Când CSM nu are altceva de făcut decât sa obstrucționeze orice gest, orice acțiune normala in registrul de e echilibrare și control al puterilor in stat și sare ca ars, ii spun public CSM la a cărui constituire am contribuit nemijlocit in 2004 – când marii membri de acum erau magistrați deja, dar obedienti sau tăcuți fericiti sub talpa stăpânirii de atunci, ca regret profund ca am participat la crearea unei instituții monstru. Este in plan profesional un mare eșec. Și reiterez public ca reforma magistraturii in România s-a făcut fără magistratura, cu maximum 5 magistrați care aveau curajul sa vorbească la începutul anilor 2000. După aderarea la UE a început “inflația” de independenta. CSM azi este și ridicol, și penibil, și decuplat de orice legătura cu faptul de a fi garant al independentei justitiei. CSM este un sindicat prost, adică unul care e specializat in “punerea batistei pe țambal”, in promovarea de acțiuni salariale și de apărări de grup in care dreptatea (judiciara) ca serviciu public este marea absenta – noroc ca nu sunt ministru ca ma alegeam cu o moțiune pentru libertate lingvistica in exprimare, mai afirmă Prună.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img