spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeFostul lider german Oskar Lafontaine: America a pregătit Ucraina pentru confruntarea cu...

Fostul lider german Oskar Lafontaine: America a pregătit Ucraina pentru confruntarea cu Rusia din 2014

-

Statele Unite au început să pregătească Ucraina pentru o confruntare cu Rusia cel puțin după lovitura de stat din 2014, a declarat fostul președinte al Partidului Social-Democrat din Germania, Oskar Lafontaine, într-un interviu acordat publicației Deutsche Wirtschafts Nachrichten, scrie cotidianul Izvestia.

Din acel moment, SUA și „vasalii lor occidentali” au înarmat în mod susținut Ucraina și au pregătit-o pentru o confruntare cu Rusia, a spus politicianul german. Ca urmare, a adăugat el, Ucraina a devenit membru de facto al NATO, dar politicienii occidentali și o serie de mijloace de informare în masă ignoră în mod intenționat această situație.

- Reclama -

Potrivit acestuia, conflictul din Ucraina este „un război proxy al Statelor Unite împotriva Rusiei”, care a fost „pregătit dinainte”. Unul dintre scopurile urmărite de autoritățile americane în timpul conflictului a fost realizarea „cu orice preț, ruperea legăturii dintre economia și tehnologie germană și materiile prime rusești”. El a calificat cursul de confruntare al actualului guvern al republicii în raport cu Federația Rusă drept „o trădare a moștenirii politicii de destindere a tensiunii internaționale” urmată de fostul cancelar al Republicii Federale Germania Willy Brandt (1913-1992) în prima jumătate a anilor ‘1970 pentru a depăși contradicțiile dintre Occident și URSS, – ceea ce „nu se poate ierta”.

Lafontaine a apreciat că SUA au reușit să obțină și deteriorarea relațiile dintre Uniunea Europeană și Rusia, având, acum, posibilitatea de a determina politica țărilor UE.

Cu toate acestea, Washingtonul nu a reușit să pună în aplicare pe deplin planurile sale pentru Rusia, consideră Lafontaine.

„În ciuda livrărilor uriașe de arme pentru Ucraina, deși acolo a fost trimis un număr mare de „consilieri militari”, s-a constatat că o putere nucleară precum Rusia nu poate fi învinsă pe cale militară. În plus, sancțiunile antirusești au avut un efect de bumerang pentru Occident”, a spus el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img