spot_img
13.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeFostul deputat fugit în Kenya, achitat

Fostul deputat fugit în Kenya, achitat

-

Fostul deputat de Galaţi, Mihai Boldea, acuzat de spălare de bani, a fost achitat, miercuri, de magistraţii Curţii de Apel Iaşi, pe motiv că fapta nu a fost comisă cu vinovăţia prevăzută de lege. Decizia nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Instanţa îl achită pe inculpatul Boldea Mihail pentru infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată. De asemenea, instanţa o achită pe inculpata Barabanciuc Mihaela pentru infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată, dar şi pe inculpatul Hristu George pentru infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată. În plus, instanţa o achită pe inculpata persoană juridică SC Geco Clean SRL Şendreni, din judeţul Galaţi, pentru infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată”, au menţionat, miercuri, judecătorii Curţii de Apel Iaşi.

- Advertisement -

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanţa superioară.

La sfârşitul anului 2016, Boldea a fost trimis în judecată în acest dosar alături de fosta lui secretară de la cabinetul parlamentar, Mihaela Barabanciuc, de omul de afaceri George Hristu şi de firma Geco Clean SRL Şendreni.

- Advertisement -

Într-un alt dosar el a fost condamnat în primă instanţă la 6 ani de închisoare.

Pe 16 martie 2012, procurorii au început urmărirea penală pe numele lui Mihail Boldea, sub acuzația de inșelăciuni imobiliare.La numai o zi, Boldea a fugit din țară.Pe 22 martie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea.A fost dat în urmărire internațională iar pe data de 26 martie s-a predat la Consulatul României din NairobiKenya și adus în România.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img