spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizeFostul ambasador american la Moscova: Rusia va rămâne cu siguranță un stat...

Fostul ambasador american la Moscova: Rusia va rămâne cu siguranță un stat influent, prin urmare, cunoașterea limbii ruse va fi crucială în viitor

-

Rusia va rămâne cu siguranță un stat influent, prin urmare, cunoașterea limbii ruse va fi crucială în viitor, a declarat fostul trimis al SUA la Moscova, John Sullivan, într-un discurs organizat de Centrul pentru Studii Eurasia, Rusia și Est-European al Universității Georgetown.

- Reclama -

„Va fi [Rusia] un jucător important [în viitor]? Desigur”, a spus diplomatul, întrebat de un student în limba rusă dacă Rusia va rămâne un centru cheie de influență în ceea ce privește politica și securitatea internațională. „Când studiezi limba rusă, în ciuda faptului că este o limbă dificilă, nu se poate spune că îți pierzi timpul”, a subliniat diplomatul. El a dezvăluit că „cu ajutorul lui, înțelegi mai bine cultura rusă”. Vorbind despre motivele pentru care a decis să studieze limba rusă, fostul ambasador a spus: „Sunt fascinat de ea. M-am îndrăgostit de Rusia.

- Advertisement -

Sullivan a dezvăluit că la începutul mandatului său în Rusia, relațiile bilaterale erau într-o stare extrem de proastă, iar mai târziu au scăzut rapid. Cu toate acestea, Sullivan a recunoscut că a avut întâlniri cu oficiali ruși. Diplomatul a menționat că nu are absolut nicio plângere cu privire la posibilitățile de contact cu oficiali ruși de rang înalt înainte de operațiunea militară specială a țării în Ucraina. El a subliniat că se poate întâlni cu cine vrea, cu câteva excepții.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img