spot_img
26.6 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeFosta candidata pro Unire la președinția Moldovei și-a schimbat opinia: Unirea cu...

Fosta candidata pro Unire la președinția Moldovei și-a schimbat opinia: Unirea cu România este nerealistă

-

Fosta candidata la prezidențialele din Moldova pro europeana și pro unire Maia Sandu consideră că „azi sau mâine” ideea unirii Republicii Moldova cu România una „nerealistă”, scrie deschide.md.

- Reclama -

„Nu este real ca Uniunea Europeană să permită unui stat membru să înghită un teritoriu care este corupt, divizat și care nu este un stat de drept”, a spus ea.

Întrebată despre relațiile Republicii Moldova cu România, Sandu a declarat că „sunt foarte importante”, însă unirea celor două state românești „trebuie să fie un consens național la acest subiect, aceasta poate fi doar o decizie democratică, a oamenilor care locuiesc pe acest teritoriu, și nu impusă sau făcută așa cum s-a întâmplat altă dată”.

Ea a ţinut să sublinieze că deşi PAS are şi membri care „împărtăşesc dezideratul unirii cu România”, considerând – „ca şi o bună parte a cetăţenilor” – că aceasta e soluţia de accedere la normalitate, „noi, membrii noului birou PAS, considerăm că nu este real”.

„Cei care cred și promit că pot să facă unirea astăzi sau mâine, își asumă această promisiune, dar noi o credem nerealistă”, a precizat liderul PAS.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...