Fost șef din SRI, agent de investiții pentru o companie cu capital german

0
120
Noul director al Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig, si directorul FBI, James Comey, fac o scurta declaratie de presa la sediul SRI din Bucuresti, marti, 3 martie 2015. (Eduard Enea)

După pensionare, Simion Cecan, fostul șef al SRI Cluj și SRI Mureș, s-a reprofilat și lucrează în cadrul companiei Daw Bența România SRL, producătorul vopselei Caparol. Potrivit directorului Remus Aurel Bența, Simion Cecan se ocupă de investițiile companiei, scrie Gazeta de Cluj.

Din anul 2013 până în 2017 când a fost trecut în rezervă, Simion Cecan a fost șeful Direcției Județene de Informații Cluj. Înainte de a prelua conducerea SRI Cluj, Simion Cecan a îndeplinit mai bine de 10 ani funcția de șef al SRI Mureș.

Producătorul de lacuri şi vop­sele Daw Benţa România, un joint-venture între compania DAW din Germania şi omul de afaceri Remus Aurel Benţa din Mureş, a raportat pentru 2018 o cifră de afaceri de aproape 118 mil. lei. În 2019, a rea­lizat o cifră de afaceri con­solidată de 29,3 mil. euro în cele trei ţări în care are acti­vitate – Ro­mâ­nia, Bul­ga­ria şi Repu­blica Mol­dova, potrivit zf.ro.