spot_img
27.4 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăActualitateFost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române: Un blitzkrieg mai...

Fost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române: Un blitzkrieg mai mic de 10 zile este improbabil la o țară cu suprafața Ucrainei

-

Un blitzkrieg mai mic de 10 zile este improbabil la o țară cu suprafața Ucrainei, spune fostul șef al Statului Major al Armatei într-un interviu pentru Europa Liberă. Soarta confruntării depinde în special de cât de mult va rezista actuala conducere a Ucrainei. 

- Reclama -

Sondajele de opinie de dinainte de invazie arătau un puternic curent prorus în Ucraina, de aceea Vladimir Putin nu se aștepta la reacția populației (care luptă alături de armata ucraineană, n.r.). Miza conflictului este politică: instalarea unui guvern-marionetă prorus și federalizarea Ucrainei, precizează Dănilă.

Cât de mult va reuși să reziste conducerea Ucrainei. Dacă va apărea forța politică militară sau de alt fel care va prelua controlul Guvernului, Parlamentului ucrainean, a televiziunii publice, dacă se produce o lovitură de stat asumată, recunoscută chiar numai de Federația Rusă, dacă vor da comunicate în numele statului ucrainean, atunci acel guvern va merge la Minsk, ca un sol de pace, se vor discuta condiții de pace, indiferent ce vrea poporul ucrainean.În momentul de față există șanse să nu se întâmple aceasta, dacă armata ucraineană pe care vă spun sincer că o credeam paralizată, va reuși să nu permită accesul în Parlament, în Guvern.Dar și așa există șanse ca asumarea unui guvern provizoriu prorus să se facă, chiar în afara Kievului în 30 de zile, cât este termenul maxim pentru astfel de operații. În situația aceea, ucrainenii au șansa unui război de gherilă, de partizanat, prin care, în timp, vor reuși să iasă din situația actuală.Personajul cheie este Zelenski, plus toți cei care au fost lângă el. Putin își dorește ca toți cei care au făcut euromaidanul să fie judecați și anchetați foarte repede de Guvernul pe care își dorește să îl pună, mai spune Dănilă.

Dacă nu va recunoaște China un guvern al lui Putin, Putin nu va câștiga, iar în Ucraina vor fi lupte câteva luni, până când rușii vor fi nevoiți să se retragă, a mai precizat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...