spot_img
26 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăActualitateFost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române acuză: Anunțul lui...

Fost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române acuză: Anunțul lui Macron iese din uzanțele diplomatice normale

-

Anunțul făcut de Președintele Macron este conform cu cele exprimate în Declarația finală de la Bruxelles, din iulie, anul trecut, dar iese din uzanțele diplomatice normale. Acordul sau disponibilitatea de a trimite trupe în România ar fi trebuit să fie urmare a unui demers al statului român sau urmare a unei decizii a Consiliului Nord-Atlantic (NAC).Pe de altă parte, dacă ne amintim că doamna Simona Cojocaru, secretar de stat în MApN tocmai a fost decorată de Ambasada Franței, iar doamna secretar de stat este membru al comisiei interministeriale care elaborează actele tehnice privind staționarea unor forțe străine în țara noastră, putem să deducem că acțiunile tehnice deja s-au finalizat, iar președintele francez a fost cel care a asumat declarația politică, întrucât Franța trimite trupele, afirmă generalul (r) Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major al Armatei, într-un interviu acordat pentru Europa Liberă.

Anunțul este, în primul rând, unul politic. Să ținem cont și de faptul că președintele Macron este în prag de campanie electorală.(…)Este un anunț politic, prin care s-a dorit să fie puse în ofsaid mai multe capitale occidentale. Macron dorește să le arate britanicilor că responsabilitatea asumată de aceștia prin Strategia lor de apărare, de a apăra Europa, nu este necesară, întrucât UE se poate apăra singură.Este momentul pentru Macron să insiste pentru crearea Armatei Europeane.Franța dorește să arate că este cea mai mare putere militară din UE, iar în acest moment, să nu uităm că Franța are președinția Consiliului UE, mai afirmă Dănilă.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...