spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăDezvaluiriFost şef al Cancelariei prezidenţiale şi ambasador DESFIINŢEAZĂ SRI şi SIE

Fost şef al Cancelariei prezidenţiale şi ambasador DESFIINŢEAZĂ SRI şi SIE

-

În cei peste 8 ani in care am ocupat functiile de consilier de stat si de ambasador, am cunoscut multi alti oficiali cu functii importante (ministri, secretari de stat, etc). Nici unul dintre acestia nu primea informatie relevanta, utila, de la SRI sau SIE. Multi, in discutii private, si-au exprimat frustrarea si indoielile cu privire la activitatile acestora, afirmă Cătălin Avramescu, fost consilieri prezidenţial şi fost ambasador în Finlanda si Estonia, într-un articol publicat de ziare.com.

Am fost trei ani si jumatate seful Cancelariei prezidentiale. Am fost patru ani si 11 luni ambasador al Romaniei in Finlanda si Estonia. In tot acest timp nu am vazut niciodata nici o pagina – nici un paragraf, nici un rand macar! – de la SRI sau de la SIE care sa aiba o utilitate in exercitiul functiilor pe care le-am avut, susţine Avramescu.

SRI si SIE trebuie desfiintate. In locul acestora trebuie infiintat un adevarat serviciu de informatii, este concluzia lui Avramescu.

Intr-un stat normal, democratic, serviciile secrete aduna informatii si le prezinta autoritatilor. Propun analize si formuleaza recomandari. Informeaza despre masurile specifice. Creeaza un cadru de dezbatere. SRI si SIE nu au facut nimic din toate acestea.Ceea ce intotdeauna m-a frapat la reprezentantii acestor institutii pe care i-am intalnit pe parcursul a aproape 9 ani de serviciu public a fost totala lor inadecvare la rolul pe care ar fi trebuit sa si-l asume.SRI si SIE ar fi trebuit sa permita sa raspundem, cu un grad rezonabil de probabilitate, daca nu cumva cu certitudine, la unele intrebari esentiale.Ce activitati au serviciile secrete ruse in Romania? Care este nivelul lor de penetrare, care sunt tintele specifice si obiectivele? Niciodata, in acesti ani, SRI si SIE nu mi-au furnizat nici un gram de informatie despre acest subiect. Nici mie si nici oficialilor cu care am interactionat.(…) Ca oficial al statului roman, de la aceste servicii (SRI si SIE), nu am primit nimic, niciodata, cat de cat folositor. Indiferent ce, afirmă fostul şef al Cancelariei prezidenţiale.

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...