spot_img
36.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeFost secretar general al NATO: Indecizia lui Olaf Scholz în chestiunile de...

Fost secretar general al NATO: Indecizia lui Olaf Scholz în chestiunile de asistență militară acordată Ucrainei îl va face nu un „cancelar al păcii”, ci un „cancelar al războiului etern”

-

Indecizia lui Olaf Scholz în chestiunile de asistență militară acordată Ucrainei îl va face nu un „cancelar al păcii”, ci un „cancelar al războiului etern”, a declarat fostul secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen într-un interviu pentru n-tv .

- Reclama -

Rasmussen a fost secretar general al NATO în perioada 2009-2014, iar mai târziu a devenit consilier al președintelui Ucrainei sub Petro Poroșenko în perioada 2016-2019.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, Germania este acum a doua țară după Statele Unite în ceea ce privește volumul de asistență acordată Kievului, dar la Berlin „a fost prea multă ezitare când a fost vorba de decizii importante privind aprovizionarea cu arme”. „Ne amintim cu toții lunile de discuții despre tancurile Leopard. Cancelarul refuză în prezent să furnizeze rachete cu rază lungă de acțiune TAURUS”, spune Rasmussen.

În opinia sa, astfel de ezitări în materie de aprovizionare cu arme servesc ca un stimulent suplimentar pentru președintele rus Vladimir Putin.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img